Színház – házhoz szállítva

2021. március 02.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Olaszországban a színészek kitalálták a művészet életben tartásának módját - igény szerint színházat szállítanak házhoz, közvetlenül a küszöbödig vagy a helyi parkig.

Színház – házhoz szállítva

Michela Cesaretti Salvi színésznő 2021 januárja óta robogóval jár és színdarabokat szállít udvarokra és parkokba. Különféle előadásokhoz készített menüket, hogy az emberek választhassanak egy műsort, és egyes esetekben akár saját igényeik szerint is személyre szabhassák. Van olyan nap, amikor három darabot is játszik: kettőt a híres olasz költő, Boccaccio munkásságából, egyet pedig a spanyol középkori irodalomból.

Ez a kezdeményezés egy nagyobb projekt része, amely egész Olaszország színházi színészeit bevonja. Az ötlet Ippolito Chiarello mesemondótól származott, aki számos művésszel osztotta meg a projektet, és végül megalakította az "USCA" -t (Unità Speciali di Continuità Artistica), amelynek keretein beklül a művészek színházi darabokat szállítanak Olaszországban kerékpárral vagy robogóval, miután megkapják a foglalást. Az átmeneti megoldás segít a színészeknek jövedelemhez jutni a járvány idején.

(via Euronews)

Olaszország, házhoz szállítás, miniszínház, utcaszínház, Unità Speciali di Continuità Artistica

 

 

Szólj hozzá!


Szakmai és közönség díjakat osztottak az első első eSzínház Fesztiválon

Szakmai és közönség díjakat osztottak az első...

Október 20-án ünnepélyes keretek között kiosztásra kerültek az eSzínház Fesztivál szakmai- és közönségdíjai, valamint az Alapítvány a...
 
Színház naptár

Összművészeti fesztivállal (re)STARTolnak a Ráday utcai színházak

A 2021-22-es, szinte teljesen zárt évad alatt két új színház is beköltözött a IX. kerületi Ráday utcába, a már jelen lévő négy mellé. De ez nem a versenyt erősítette az egykori kultutcában, hanem az együttműködést és a közös gondolkodást emelte magasabb szintre. Olyannyira, hogy egy hét múlva összművészeti fesztivált...

Ötórai tea Mucsi Zoltánnal

Ma – értelemszerűen 5 órakor – online teadélutánra várja a Vasas Könyvtár az érdeklődőket: a Magdolna 5-7 sorozat online adásában Mucsi Zoltán lesz a vendég.
Új színdarabok