Színház – házhoz szállítva

2021. március 02.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Olaszországban a színészek kitalálták a művészet életben tartásának módját - igény szerint színházat szállítanak házhoz, közvetlenül a küszöbödig vagy a helyi parkig.

Színház – házhoz szállítva

Michela Cesaretti Salvi színésznő 2021 januárja óta robogóval jár és színdarabokat szállít udvarokra és parkokba. Különféle előadásokhoz készített menüket, hogy az emberek választhassanak egy műsort, és egyes esetekben akár saját igényeik szerint is személyre szabhassák. Van olyan nap, amikor három darabot is játszik: kettőt a híres olasz költő, Boccaccio munkásságából, egyet pedig a spanyol középkori irodalomból.

Ez a kezdeményezés egy nagyobb projekt része, amely egész Olaszország színházi színészeit bevonja. Az ötlet Ippolito Chiarello mesemondótól származott, aki számos művésszel osztotta meg a projektet, és végül megalakította az "USCA" -t (Unità Speciali di Continuità Artistica), amelynek keretein beklül a művészek színházi darabokat szállítanak Olaszországban kerékpárral vagy robogóval, miután megkapják a foglalást. Az átmeneti megoldás segít a színészeknek jövedelemhez jutni a járvány idején.

(via Euronews)

Olaszország, házhoz szállítás, miniszínház, utcaszínház, Unità Speciali di Continuità Artistica

 

 

Szólj hozzá!


A színház Netflixe – elindította őszi évadát a SzínházTV

A színház Netflixe – elindította őszi évadát a...

A pandémia alatt a színházak számára a streaming jelentette az egyetlen kapaszkodót, és azóta bebizonyosodott, hogy az online előadások a...
 
Színház naptár

Fűtés letekerve, próbák munkafényben – A Katona első bemutatója október 13-án lesz a Sufniban

"Tervezett bemutatóinkkal igyekszünk a minket foglalkoztató, aktuális kérdések minél szélesebb spektrumát beemelni a színházi térbe. Szeretnénk továbbvinni a már tavaly megkezdett merész, olykor különleges formákkal is kísérletező irányt” – mondta Máté Gábor igazgató.

A Vígszínház társulata addig játszik, amíg a nézők el nem hagyják a hajót...

Szeptember 14-én megtartotta a Vígszínház évadnyitó sajtónyilvános társulati ülését. Rudolf Péter igazgató beszélt a színház előtt álló kihívásokról és az idei nem szokványos évadról, ahol három játszóhelyen nyolc bemutatót terveznek. (A hír csúszásáért a szerkesztő felel, aki elnyaralta a köztes egy hetet,...
Új színdarabok