Serbán Attila leveszi a szép, színes kabátját

2023. February 01.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Serbán Attila és Barát Attila búcsúzik, Szaszák Zsolt érkezik a Madách Színház "József és a színes szélesvásznú álomkabát" című musicaljébe.

Serbán Attila (Fotó: Madách Színház)

"Webber végül is fittyet hányva a színpad törvényeinek, egymást követő dalok laza szerkezetű sorában meséli el a kiválasztott fiú történetét, akinek kitaszítottsága és felemelkedése a megbocsátás és a tolerancia nagy példázata. A darab bejárta a világ nagy színpadait és mindenütt hatalmas sikerrel játsszák." Részlet a színlapról.

2008. május 31-én mutatta be a Madách Színház Andrew Lloyd Webber és Tim Rice: József és a színes szélesvásznú álomkabát című művét, Szirtes Tamás rendezésében. A bemutató óta eltelt 15 év alatt Serbán Attila legalább SZÁZSZOR öltötte magára a Színes Álomkabátot, és most úgy döntött, nem viseli tovább. 2023. február 4-én este láthatja utoljára a közönség Józsefként. Ez volt Serbán Attila első Madách színházi főszerepe, amely meghatározó volt a pályáján.

"Tavaly lettem 46 éves, és ugyan még el tudom énekelni és táncolni Józsefet, azt gondoltam, a csúcson kell átadni egy fiatalabb generációnak a lehetőséget"nyilatkozta a Blikknek a színész.

Szerepét egy fiatal kolléga, Szaszák Zsolt veszi át, aki január 27-én este mutatkozik be. A Madách Színház nézői a Mamma Mia! című musicalben, Sky szerepében ismerhették meg, aki tavaly a Sztárban Sztár Leszek című tévéműsorban is nagy sikerrel szerepelt.

További "Józsefek": Puskás Péter, Solti Ádám.

Az előadásból egyik Fáraó is elköszön: Barát Attila, aki egy évvel a bemutató után vette át a szerepet, szintén búcsút mond a nagysikerű musicalnek. Elvis-imitátor uralkodóként február 5-én este lép utolsó alkalommal színpadra.

További Fáraók: Csiszár István, Posta Victor.

 

 

 

József és a színes szélesvásznú álomkabát, Madách Színház, Serbán Attila, Barát Attila, Szaszák Zsolt

 

 

Szólj hozzá!


A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok