Öt év kihagyás után újra tagfelvétel lesz a Halhatatlanok Társulatába

2020. April 04.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Öt év kihagyás után, 2020-ban az ATV keltette újra életre és vállalta a szavazás lebonyolítását, a gálaműsort (május 29.), valamint a hagyományos lábnyomok elkészítését és kihelyezését.

Öt év kihagyás után újra tagfelvétel lesz a Halhatatlanok Társulatába

Halhatatlanok Társulatát a Magyar Televízió egykori kulturális műsorszerkesztősége, a Stúdió kulturális hetilap alkotói, Érdi Sándor és Szegvári Katalin hozták létre 1996-ban, egy portrésorozat ötlete nyomán. A társulat Örökös Tagjait a nagyközönség választja meg azon előadóművészek közül, akikről úgy vélekedik, hogy tehetségükkel, a nemes célok melletti kiállásukkal, valamint a rendelkezésükre álló eszközökkel sokat tettek a kultúráért, a művészetért és a társadalomért. 

Az új tagok lábnyomát a nyilvánosság előtt rögzítik, majd a budapesti Nagymező utca Operettszínház előtti kiszélesített, parkosított, utcabútorokkal berendezett részén helyezik el. (Az elkészült lábnyomokat eredetileg a burkolathoz illeszkedő, időtálló nemes gránitból formázták. Később a lenyomatokat fém öntvényből készítették el.)

A közönség megszavaztatása, ezáltal a díjak odaítélése – pénz, illetve hivatalos támogatottság hiányában – 1999 és 2003, valamint 2010 és 2013 között szünetelt. 2013-ban a Klubrádió vállalta, hogy – folytatva a korábbi hagyományt – teret ad a szavazásnak, a díjátadó gálának, valamint a nyertesekről készülő portréknak. Támogatásukkal két évfolyam (2013, 2015) készült el, majd ismét szünet következett.

A 2020-as jelöltek:

Színészek: Rudolf Péter, Benedek Miklós, Koltai Róbert, Blaskó Péter

Színésznők: Esztergályos Cecília, Kováts Adél, Für Anikó, Hernádi Judit

Operaénekesek: Miklósa Erika, Kiss B. Attila, Gulyás Dénes, Csavlek Etelka

Táncművészek: Ladányi Andrea, Bozsik Yvette, Medveczky Ilona, Oláh Zoltán

 

Szavazni április 30-ig lehet a 06 70 7060 600-as telefonszámon sms-ben.

Halhatatlanok Társulata, szavazás

 

 

Szólj hozzá!


Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok
Liliom
Liliom
Budapest 
Liliom
Liliom
Budapest 
A PÁL UTCAI FIÚK
A PÁL UTCAI FIÚK
Százhalombatta 
Mindenki megvan? Dr....
Mindenki megvan? Dr....
Székesfehérvár 
A három sárkány
Megmaradni
Megmaradni
Budapest 
Megmaradni
Megmaradni
Budapest