Öt év kihagyás után újra tagfelvétel lesz a Halhatatlanok Társulatába

2020. április 04.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Öt év kihagyás után, 2020-ban az ATV keltette újra életre és vállalta a szavazás lebonyolítását, a gálaműsort (május 29.), valamint a hagyományos lábnyomok elkészítését és kihelyezését.

Öt év kihagyás után újra tagfelvétel lesz a Halhatatlanok Társulatába

Halhatatlanok Társulatát a Magyar Televízió egykori kulturális műsorszerkesztősége, a Stúdió kulturális hetilap alkotói, Érdi Sándor és Szegvári Katalin hozták létre 1996-ban, egy portrésorozat ötlete nyomán. A társulat Örökös Tagjait a nagyközönség választja meg azon előadóművészek közül, akikről úgy vélekedik, hogy tehetségükkel, a nemes célok melletti kiállásukkal, valamint a rendelkezésükre álló eszközökkel sokat tettek a kultúráért, a művészetért és a társadalomért. 

Az új tagok lábnyomát a nyilvánosság előtt rögzítik, majd a budapesti Nagymező utca Operettszínház előtti kiszélesített, parkosított, utcabútorokkal berendezett részén helyezik el. (Az elkészült lábnyomokat eredetileg a burkolathoz illeszkedő, időtálló nemes gránitból formázták. Később a lenyomatokat fém öntvényből készítették el.)

A közönség megszavaztatása, ezáltal a díjak odaítélése – pénz, illetve hivatalos támogatottság hiányában – 1999 és 2003, valamint 2010 és 2013 között szünetelt. 2013-ban a Klubrádió vállalta, hogy – folytatva a korábbi hagyományt – teret ad a szavazásnak, a díjátadó gálának, valamint a nyertesekről készülő portréknak. Támogatásukkal két évfolyam (2013, 2015) készült el, majd ismét szünet következett.

A 2020-as jelöltek:

Színészek: Rudolf Péter, Benedek Miklós, Koltai Róbert, Blaskó Péter

Színésznők: Esztergályos Cecília, Kováts Adél, Für Anikó, Hernádi Judit

Operaénekesek: Miklósa Erika, Kiss B. Attila, Gulyás Dénes, Csavlek Etelka

Táncművészek: Ladányi Andrea, Bozsik Yvette, Medveczky Ilona, Oláh Zoltán

 

Szavazni április 30-ig lehet a 06 70 7060 600-as telefonszámon sms-ben.

Halhatatlanok Társulata, szavazás

 

 

Szólj hozzá!


Színház fedél nélkül – játszóhelyet keres a MáSzínház!

Színház fedél nélkül – játszóhelyet keres a...

A MáSzínház társulatának tagjai értelmi sérült fiatal felnőttek és gyerekek, ép értelmű fiatalok, önkéntes segítők és színházi...
 
Színház naptár

Turkáló nyílik a József Attila Színház régi jelmezeiből

A színház megválik régi jelmezeitől, hogy azok kisebb társulatok, magánszínházak, függetlenek, amatőrök, iskolák vagy akár magánemberek szekrényeiben találják meg új helyüket.

A járvány magával ránthatja Shakespeare legendás színházát

Minderről a Kívül tágasabb blogon olvastunk: a legendás Globe a blog értesülései szerint képtelen lesz túlélni a korlátozások miatt elszenvedett veszteségeket.
Új színdarabok
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
MACSKÁK
MACSKÁK
Budapest 
MACSKÁK
MACSKÁK
Budapest