MOTTO – Mit csináljanak a színészek, amikor a színházak bezárnak?

3 hete  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

A Művészek az Otthoni Oktatásért projekt (MOTTO) kitalálói úgy gondolják, segítség egy irodalomtanárnak, ha a kötelező olvasmányok részletei vagy az órán feldolgozandó irodalmi szövegek egy színész interpretálásában jutnak el a diákokhoz.

MOTTO – Mit csináljanak a színészek, amikor a színházak bezárnak?
Járvány-helyzetben a színészek nem csinálhatnak színházat, hiszen a színházak bezártak. A diákok nem járhatnak iskolába ugyanezen okból, viszont online-oktatásban részesülnek. A MOTTO-sok folyamatosan töltik fel a felületeikre a videókat, azzal a nem titkolt céllal, hogy ha a diák "fülébe" befészkelte magát a mű, akkor majd a kezébe is veszi azokat.
A projektben eddig Kárász Eszter, Farkasházi Réka, Csuja Imre, Fodor Tamás, Borsi-Balogh Máté, Bíró Kriszta, Fullajtár Andrea, Radnay Csilla és Pokorny Lia vesz részt.
A MOTTO - Művészek az Otthoni Oktatásért felületein megtalálható anyagok kizárólag oktatási céllal készültek, a listát szaktanárok állították össze. (Azok letöltése, vagy bármilyen, nem oktatási célú eseményen való felhasználása nem megengedett, és jogi következményeket von maga után. Amennyiben a művek felkeltették érdeklődését, szívesen ajánljuk figyelmébe az online elérhető számtalan hangoskönyvet, online előadást.)
Művészek az Otthoni Oktatásért, MOTTO, kötelező irodalom

 

 

Szólj hozzá!


Foglalj helyet a Trafó előadásán!

Foglalj helyet a Trafó előadásán!

A Trafó Kortárs Művészetek Háza online előadássorozatot indított Take a Seat! címmel. Szombat esténként olyan, az intézményhez köthető...
 
Színház naptár

A Madách musicalslágereit éneklik a színészek a karanténban

"A Madách Színház repertoárja él és visszavárjuk Önöket!" – üzeni a színház a nézőknek, és hogy ez az üzenet könnyebben átmenjen, dalokat is "mellékelnek" hozzá.

A furcsa párok csak neked mondják!

A WMN.hu és a Katona József Színház közös videósorozatának második szériája április 7-től, keddenként lesz látható a WMN Youtube-csatornáján – így a nehéz időkben is lesz friss "színházi élmény".
Új színdarabok