MOTTO – Mit csináljanak a színészek, amikor a színházak bezárnak?

2020. March 18.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

A Művészek az Otthoni Oktatásért projekt (MOTTO) kitalálói úgy gondolják, segítség egy irodalomtanárnak, ha a kötelező olvasmányok részletei vagy az órán feldolgozandó irodalmi szövegek egy színész interpretálásában jutnak el a diákokhoz.

MOTTO – Mit csináljanak a színészek, amikor a színházak bezárnak?
Járvány-helyzetben a színészek nem csinálhatnak színházat, hiszen a színházak bezártak. A diákok nem járhatnak iskolába ugyanezen okból, viszont online-oktatásban részesülnek. A MOTTO-sok folyamatosan töltik fel a felületeikre a videókat, azzal a nem titkolt céllal, hogy ha a diák "fülébe" befészkelte magát a mű, akkor majd a kezébe is veszi azokat.
A projektben eddig Kárász Eszter, Farkasházi Réka, Csuja Imre, Fodor Tamás, Borsi-Balogh Máté, Bíró Kriszta, Fullajtár Andrea, Radnay Csilla és Pokorny Lia vesz részt.
A MOTTO - Művészek az Otthoni Oktatásért felületein megtalálható anyagok kizárólag oktatási céllal készültek, a listát szaktanárok állították össze. (Azok letöltése, vagy bármilyen, nem oktatási célú eseményen való felhasználása nem megengedett, és jogi következményeket von maga után. Amennyiben a művek felkeltették érdeklődését, szívesen ajánljuk figyelmébe az online elérhető számtalan hangoskönyvet, online előadást.)
Művészek az Otthoni Oktatásért, MOTTO, kötelező irodalom

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok