Molnár Piroska mégsem vonul vissza: szerepel A két pápa színpadi változatában

2 hete  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

"Ezt az évadot még végigcsinálom, utána abbahagyom. Sokat járok majd színházba, de már csak nézőként" – nyilatkozta márciusban a színésznő, de szerencsére nem tartja be ígéretét. Ennek a felkérésnek nehéz is lenne ellenállni...

O)lvasópróba Fotó: Szokodi Bea/Rózsavölgyi Szalon

A Rózsavölgyi Szalon kapta meg ugyanis A két pápa (The Two Popes) című világsikerű film színpadi jogait Magyarországon.

2019-ben bemutatott nemzetközi koprodukcióban készült életrajzi filmdrámát Fernando Meirelles rendezte. A forgatókönyvet Anthony McCarten írta. Főszerepben a XVI. Benedek pápát alakító Anthony Hopkins és a Jorge Mario Bergoglio bíborost, a későbbi Ferenc pápát megszemélyesítő Jonathan Pryce látható. A Variety filmes magazin szerint A két pápa „váratlan sláger” volt a Telluridei Filmfesztiválon bemutatott premierjén, dicséretet kapott humoráért és a két főszereplő színészi játékáért. A két pápa négy jelölést kapott a 77. Golden Globe-gálára legjobb filmdráma, legjobb férfi főszereplő, legjobb férfi mellékszereplő és legjobb forgatókönyv kategóriákban.

A két pápa című darabot szeptember végén mutatják be Vecsei H. Miklós rendezésében. XVI. Benedeket Jordán Tamás, Bergoglio bíborost, a későbbi Ferenc pápát Lukács Sándor alakítja majd. Molnár Piroska lesz az előadásban Brigitta nővér, Sophia nővért pedig Trokán Anna alakítja.

Vajon fognak tangózni?

(wiki) (rózsavölgyi)

A két Pápa, Rózsavölgyi Szalon, Jordán Tamás, Lukács Sándor, Molnár Piroska, Trokán Anna

 

 

Szólj hozzá!


Megújul a szabadtéri színpad Balatonföldváron

Megújul a szabadtéri színpad Balatonföldváron

A Zöld Város elnevezésű projektcsomag keretében 680 millió forintból valósul meg a Szabadtéri Színpad teljes újjáépítése,...
 
Színház naptár

Apa, cirkusz, méz – hírek a nyári színházak világából

Nem volt olyan rég, hogy ilyen műfaj nem létezett. Mármint hír, ami előadásokról szól... Milyen jó, hogy már túl vagyunk rajta – reméljük, már ezen az oldalon is maradunk.

Sam Mendes a szívén viseli a színházi dolgozók sorsát

Sam Mendes brit rendező és a londoni és brit színházi társaság a Netflixszel karöltve pénzalapot hozott létre a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került színházi dolgozók támogatására.
Új színdarabok