Mindenki részt vehet a Royal Shakespeare Company szülinapi partiján

2020. April 16.  ·   hír   ·  koncert.hu, MTI

A közönség – bárhol is legyen a világon – közreműködését kéri a Royal Shakespeare Company abban, hogy együtt ünnepeljék a nagy drámaíró, William Shakespeare születésnapját április 23-án.

HashtagShareYourShakespeare – így ünnepli névadóját a Royal Shakespeare Company

A társulat a honlapján közzétett felhívásában arra kérte a közönséget, hogy osszák meg a Shakespeare iránti szeretetüket bármilyen kreatív módon, ami csak eszükbe jut, és így legyenek részesei a valaha megrendezett legnagyobb Shakespeare-ünnepnek.

"Ki tudná jobban kifejezni közös reményeinket, szorongásainkat, félelmeinket és örömünket, mint William Shakespeare?" – tette fel a kérdést Gregory Doran, a társulat művészeti igazgatója.

Az ötletek között említették, hogy az emberek – legalább két méternyi távolságból – kiáltsanak át egy Shakespeare-monológot a szomszédságba, játsszák el a balkonládákban növekedő zöldségek között a Rómeó és Júlia egy jelenetét, vonják be akár a háziállataikat is, fessenek egy képet vagy meséljenek el egy Shakespeare-drámát emodzsikkal.

A közönség Shakespeare-videóit és képeit a #ShareYourShakespeare hashtaggel lehet posztolni az Instagram, a Twitter vagy a YouTube oldalakra a társulatnak. A legjobb videókat április 23-án, a drámaíró születésnapján nyilvánosságra hozzák egy nagyszabású online Shakespeare-előadás keretében.

Royal Shakespeare Company, William Sakespeare, közösségi média, #ShareYourShakespeare

 

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok
 
 
Cached at 10:53:54