Meghallgatást hirdet a Coopera – 100 állomásos turnéra készülnek

2020. March 10.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Meghallgatást hirdet a Bánk bán előadásaira a Coopera, március 30-ig várják a jelentkezőket.

Meghallgatást hirdet a Coopera – 100 állomásos tunéra készülnek

A darabot – amelynek díszbemutatója augusztus 9-én lesz a csíksomlyói nyeregben – több mint 100 alkalommal tervezik színpadra állítani a következő három évben Magyarországon és külföldön, így keresik azokat az új és/vagy tapasztalt művészeket, akik a Bánk bán 2020 című projekt előadásainak valamely szerepét kívánják elénekelni. (Vagyis, mi úgy értelmezzük, hogy a honi és a külhoni díszbemutatóknak már kész a szereposztása, viszont a sokállomásos turnén ez változhat, de lehet, tévedünk. De elág valószínű, hogy ha valaki a csíksomlyói nyeregben akar Bánkot énekelni, az elkésett.) A külföldi turné első állomása Genova. (Már, ha a közegészségügyi helyzet ezt megengedi, a dátumról nincs tájékoztatás.) Az első két előadást a Kolozsvári Magyar Opera Zenekarával, Vegyeskarával és Balettkarával közösen hívják létre, a későbbiekben pedig, ahogy a Coopera előadásai kapcsán megszokhattuk, helyi színházak karai csatlakoznak be az énekesek mellé.

A meghallgatásra a kívánt szerep egy áriájával kell készülni, a szervezők biztosítják a zenei kíséretet.

A meghallgatás április 6-i fordulójára a jelentkezési lap és a beküldött videó- vagy hangfelvétel alapján hívják be a jelentkezőket. (Azt nem tudjuk, pontosan hova kell beküldeni, a kezdeményezés honlapja nem túl falhasználóbarát/informatív, kellemes böngészést!)

A meghallgatáson részt vesz Vadász Dániel, a Coopera igazgatója és az előadás producere; Vidnyánszky Attila, az előadás Kossuth-díjas rendezője; Kesselyák Gergely Liszt-díjas karmester; Molnár Levente, a darab címszereplője  (Melinda szerepében a Honthy-díjas Fischl Mónikát, míg Gertrúd szerepében a Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett mezzoszopránt, Mester Viktóriát láthatja majd a közönség) és a projekt művészeti vezetője; valamint a Coopera partnerszínházainak képviselői, így egy-egy taggal jelen lesz a debreceni Csokonai Színház, a Győri Nemzeti Színház, a Kolozsvári Magyar Opera, a Miskolci Nemzeti Színház és a Szegedi Nemzeti Színház.

A magyar díszbemutatóra 2020. augusztus 20-án kerül sor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

meghallgatás, Bánk bán, Coopera

 

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok