Kulka János (is) Hazám-díjat kapott

2019. November 18.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

A XXI. Század Társaság elismerését szombaton adták át Budapesten. Akik a "színházasok" közül eme elismerésben részesültek: Kulka János színművész, Parti Nagy Lajos költő, Radnóti Zsuzsa dramaturg. Mi Hazánk díjat kapott továbbá Losonczi Ágnes szociológus, Németh Miklós közgazdász, politikus, Dávid Gyula irodalomtörténész és Fischer Ádám karmester.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az indoklás szerint Kulka János színművész sokoldalú és kimagasló művészi teljesítményért kapta az elismerést, Parti Nagy Lajos költő, író, szerkesztő, kritikus főként humoros, kritikai észrevételeivel, gazdag költői és prózaírói munkásságával szolgált rá a Hazám-díjra, Radnóti Zsuzsa dramaturgnak pedig több évtizedes munkásságátért ítélték oda a díjat.

Gratulálunk!

Kulka János, Radnóti Zsuzsa, Parti Nagy Lajos

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok