Konferencia a színházi nevelésről a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

2019. May 23.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

A színházi nevelésről tartanak szakmai konferenciát a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) május 29-én.

 Konferencia a színházi nevelésről a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

A konferencia célja, hogy a 2014 óta létező, a magyarországi színházi nevelési képzések között egyedülálló drámainstruktor szak eddigi eredményeit felmérje, valamint lehetséges fejlődési irányait a korábbi és jelenlegi osztályok közreműködésével, tanáraik és a szakma képviselőinek részvételével megvitassa.

A konferencia programja három részből áll. A jelenlegi osztályok közül a másodéves hallgatók kiválasztott szakdolgozati témáikat mutatják be, az elsőéves hallgatók pedig első saját projektterveikkel mutatkoznak be. A 2017-ben végzett és azóta a színházi nevelés területén aktív hallgatók előadásaiban a szak kimeneti lehetőségei és az általuk képviselt intézményekben folyó munka specialitásai jelennek meg.

Két kerekasztal-beszélgetés zárja a programot, az egyiken a színházi és színházi nevelési szakmák változó igényeiről, az oktatásra vonatkozó elvárásokról, a másikon a művészet és a művészetközvetítés viszonyáról, az új alkotói, nézői és közvetítői generáció megjelenésének következményeiről vitáznak a felkért tanárok és szakemberek.

A programra mindenkit várnak, akit érdekel a művészet és nevelés kapcsolata, szeretne ezzel foglalkozni, és aki betekintést nyerne a színházi nevelési szakemberek képzésének fejlődésébe.

A konferenciát május 29-én 10 órától 18 óráig rendezik meg. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a szinhazineveles.szfe@gmail.com email címen lehet.
Az eseményről bővebb tájékoztatás ezen az
oldalon érhető el.

Színház- és Filmművészeti Egyetem, konferencia, drámainstruktor szak

 

 

Szólj hozzá!


Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest