Koncerttel ünnepli Budapest 150. születésnapját a Vígszínház

2023. October 30.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

A Vígszínház társulata zenés időutazásra hívja a közönséget november 18-án Budapest 150. születésnapja alkalmából.

Fotó: Juhász Éva

A Pest Buda és Óbuda egyesítésével 1873. november 17-én jött létre Budapest. A Vígszínházban tartják november 17-én a hivatalos ünnepi gálakoncertet, amelyet november 18-án a közönségnek is bemutatnak.

Megszámlálhatatlan nagyszerű és népszerű dal született Budapestről. Ki ne hallott volna már dalban mesélni a vén budai hársfákról, a pesti nőkről, a holdas éjről a Dunán, a Ligetről, a Józsefvárosról, vagy akár arról a bizonyos Duna-parti csónakházról...

A társulat a közönséget zenés időutazásra hívja, amelyben összekapcsolódik a 150 éves Budapest és a 127 éves Vígszínház története. Nagyzenekari kísérettel többek között olyan legendás előadásokból hallhatók részletek, mint a Csókos asszony, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, a Fekete Péter, A Pál utcai fiúk, míg a századelő hangulatát régi budapesti slágerek idézik fel.

A Víg-Budapest koncerten elhangzanak többek között Kálmán Imre, Zerkovitz Béla, Eisemann Mihály, Fényes Szabolcs, Presser Gábor és természetesen Cseh Tamás dalai.

Az előadás koreográfusa Bálint Barna, a karmester-zenei vezető Mester Dávid, a szerkesztő-rendező pedig Fesztbaum Béla.

Vígszínház, Budapest 150., koncert

 

 

Szólj hozzá!


10 érdekesség a színházvilág leghíresebb ügynökével kapcsolatban

10 érdekesség a színházvilág leghíresebb...

2024. február 24-én mutatja be a budapesti Centrál Színház Arthur Miller klasszikusát, Az ügynök halálát, erről csatolt cikkünkben olvashatnak....
 
Színház naptár

Alföldi Róbert rendezésében mutatja be a Centrál Színház Az ügynök halálát

Stohl András, Balsai Móni, Fehér Tibor és Szécsi Bence (képünkön) főszereplésével készül a budapesti Centrál Színház új előadása, melynek premierje 2024. február 24-én lesz.

Ajtócsapkodós darab a köbön

Így jellemezte Tasnádi Csaba rendező az olvasópróbán azt a vérbeli angol bohózatot, melyet hamarosan a Thália Nagyszínpadán láthat a nagyérdemű.
Új színdarabok
 
 
Cached at 23:12:26