Kiírták Vitray Tamás szerepét a szegedi darabból

3 hete  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Mint arról mi is hírt adtunk, különleges, ugyanakkor testhez álló feladatot kapott volna Vitray Tamás az Újszegedi Szabadtéri Színpad Agrippina című előadásában.

Fotó: MTI Archív

A barokk opera a laza erkölcsű Rómába vezeti a nézőket, akik betekintést nyerhetnek Néró és anyja a hatalmon lévő uralkodó elleni cselszövéseibe – mindezt humoros elemekkel fűszerezve.

A neves énekes gárda mellett a kommentátor szerepében Vitray Tamás is színpadra lépett volna.

Sokáig úgy volt, hogy a koronavírus-járvány miatt elmarad a bemutató, azonban kiderült, hogy a darabot mégis bemutatják az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. (Mi már elveszettük a szegedi fonalat, olyan gyorsan változnak az események.) Ez az idő azonban kevés lett volna a karakter kialakítására, így a narrátor kikerült a történetből.

"Fontos karakter lett volna, ugyanis a narrátor hozta volna közelebb a történetet a né­zőkhöz. Tizennégy napig próbáltam volna, már készültem rá, hogy hetekre leköltözöm Szegedre" – mesélte a televíziós legenda a Borsnak, s hozzátette, nagyon sajnálja, hogy nem próbálhatta ki magát ebben a szerepben. Így most új otthonának rendezgetésével tölti a nyarat....

 

Szegedi Szabadtéri Játékok, Agrippina, Újszegedi Szabadtéri Színpad, Vitray Tamás

 

 

Szólj hozzá!


Megújul a szabadtéri színpad Balatonföldváron

Megújul a szabadtéri színpad Balatonföldváron

A Zöld Város elnevezésű projektcsomag keretében 680 millió forintból valósul meg a Szabadtéri Színpad teljes újjáépítése,...
 
Színház naptár

Apa, cirkusz, méz – hírek a nyári színházak világából

Nem volt olyan rég, hogy ilyen műfaj nem létezett. Mármint hír, ami előadásokról szól... Milyen jó, hogy már túl vagyunk rajta – reméljük, már ezen az oldalon is maradunk.

Sam Mendes a szívén viseli a színházi dolgozók sorsát

Sam Mendes brit rendező és a londoni és brit színházi társaság a Netflixszel karöltve pénzalapot hozott létre a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került színházi dolgozók támogatására.
Új színdarabok