Folyik az ország első online musical fesztiválja

2020. April 24.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Online tartja meg a hétvégén az Amatőr Musical Színpadok Országos Fesztiválját a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ.

 Folyik az ország első online musical fesztiválja

A fesztivált, ismertebb nevén a SCHERZO-t 1996 áprilisában rendezték meg először, idén úgy tűnt, a koronavírus-járvány miatt elmarad. A szervezőség azonban a közelmúltban úgy döntött, hogy megtartja a nagy hagyományokkal rendelkező országos találkozót az eredetileg tervezett időpontban, de rendhagyó módon, online formában, ennek megfelelően kicsit más szabályokkal.

Az amatőr színjátszó társulatok ezúttal korábbi előadásaik felvételével nevezhettek, míg a szóló énekesektől otthon készített videókat vártak. Mivel a csoportos produkciók most korábban játszottak lesznek, nem kapnak külön értékelést, de a fesztivál végén jutalmazzák őket. Az énekeseket a szokásos háromtagú zsűri helyett Nagy Anikó Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő értékeli.

Mint a Csabagyöngye Kulturális Központ összesítéséből kiderül, a pénteken kezdődő fesztiválra 19 szólóénekes, duettek kategóriában pedig két pár nevezett az ország különböző pontjairól, Békéscsaba mellett Debrecenből, Budapestről, Dunakesziről és Kaposvárról. A három nap alatt összesen hét színjátszó csoport – két budapesti, egy-egy szekszárdi, váci, gödi és tapolcai, valamint a Csabai Színistúdió    előadását nézi meg a zsűri.

online musical fesztivál, Amatőr Musical Színpadok Országos Fesztiválja, Csabagyöngye Kulturális Központ

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok