Felújítják az egykori Merlin színház épületét

5 hete  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Kezdődhet a volt belvárosi trafóház, a korábban a Merlin Színháznak is helyet adó épület felújítása. A tervek szerint a rekonstrukció jövő tavaszra fejeződik majd be, azt szeretnék, hogy Budapest 150. születésnapjára a kulturális és közösségi eseményeknek otthont adó intézmény kinyithasson.

Felújítják az egykori Merlin színház épületét

A volt trafóház 1920 körül épült. Az V. kerületi Gerlóczy utcából megközelíthető épület később színháznak, oktatási központnak és klubnak adott helyet, 2011-ben zárták be.

A Főváros olyan Merlin-épületet szeretne, amely alapvetően kultúraközpontú, de a város sokszínűségét kifejező közösségi és társadalmi eseményeknek otthont adó intézménynek ad otthont. Az egykori trafóházat kis átalakításokkal, de a szükséges műszaki felújításokat elvégezve újítják meg. A beruházás nettó 413 millió forintba kerül.

A volt trafóház épülete - Merlin Színházként - Jordán Tamás és Lázár Kati munkája révén a budapesti kulturális élet egyik zászlóshajója, egyik központja volt. Ezt szeretnék visszaadni a fővárosiaknak - mondta Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes. Kitért arra is, hogy korábban már készültek tervek az épület felújításra, de azt látták, hogy nem illeszkednek ahhoz a funkcióhoz, amelyet "a Merlinben a városvezetés látni szeretett volna".

Kérdésre válaszolva elmondta, a Merlin üzemeltetésére pályázatot írnak majd ki, és szerinte Jordán Tamásnak szerepet kell majd kapnia a bírálati folyamatban. Ugyanakkor kiemelte: ez szélesebb funkcionalitású intézmény lesz.

Bősz Anett humánterületekért felelős főpolgármester-helyettes elmondta, az épületet a jelenlegi formájában újítják fel, a Merlin korábban ismert terei megmaradnak, de friss kortárs arculatot kap, továbbá kialakítanak egy mintegy kétszáz négyzetméteres teraszt is. Kiemelte: "pezsgő, kísérletező, kulturális közösségi térré szeretnénk változtatni a Merlint", amelyben koncerteket, tánc- és színházi előadásokat, kiállításokat, valamint konferenciákat is lehet tartani.

 

Fotó innen: Színház az áramátalakító helyén


    

Merlin színház, Jordán Tamás, Főváros, felújítás

 

 

Szólj hozzá!


Úgy tűnik, máris bezárják az egy éve átadott Eiffel Műhelyházat

Úgy tűnik, máris bezárják az egy éve átadott...

A 24.hu birtokába jutott Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója az intézmény művészeinek és munkatársainak küldött...
 
Színház naptár

Törőcsik Mari-emlékest az Ördögkatlan fesztiválon

Holnap (kedden) kezdődik a 15. Ördögkatlan fesztivál, amelyen több mint hatszáz programmal, köztük színházi előadásokkal, koncertekkel, irodalmi estekkel, képzőművészeti és családi programokkal várják öt napon át a látogatókat.

Színház az egész Sziget! 10 nem zenei program, amit érdemes megnézni

A Sziget elsősorban a könnyűzenei programjairól híres, méltán, hiszen az idei fesztiválon olyan sztárok lépnek fel, mint Justin Bieber, Dua Lipa, a Kings of Leon vagy az Arctic Monkeys. Azonban a nem zenei programok között is van jócskán olyan, amit érdemes megnézni: noha nem a klasszikus értelemben vett színházi előadások,...
Új színdarabok
Üvegfal
Üvegfal
Budapest 
Üvegfal
Üvegfal
Budapest 
Üvegfal
Üvegfal
Budapest 
Üvegfal
Üvegfal
Budapest 
 
 
 
Cached at 01:28:47