Először léphet fel magyar társulat a New York-i Brooklyn Academy of Music központban

2019. January 30.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

A progresszív művészeti alkotások fellegvára, a New York-i Brooklyn Academy of Music kulturális központ mutatja be a Recirquel Újcirkusz Társulat Non Solus című produkcióját februárban. Ez egyben a Recirquel első bemutatkozása az USA-ban.

Fotó: Pozsonyi Roland

A BAM színpadán formabontó előadásával a Recirquel olyan előadóművészek nyomdokaiba lép, mint a világ egyik legkiemelkedőbb balett-táncosaként emlegetett Baryshnikov, vagy a világhírű Pina Bausch – magyar társulat eleddig még nem lépett fel az összművészeti központban.

A Magyarországon 2015-ben debütált Non Solus két ember egymásra találásának története, akik útjukon az emberi létezés alapvető mérföldkövei, a születés és az elmúlás között bejárják a képzelet világainak legbenső mélységeit. A produkció szavak nélkül, a testek kifejező erejét mesterfokon használva arra keresi a választ, hogyan keletkezett az élet, milyen pozíciót foglal el test és lélek, egyáltalán: hogyan élhető az élet? Illés Renátó artista és Zsíros Gábor táncművész kétszemélyes előadása, műfaji határokon átívelő produkció, tánc és cirkusz különleges találkozása: a Vági Bence által létrehozott, új előadóművészeti műfaj, a ’cirque danse’ alapműve.

A formabontó előadást 2019. február 14. és 16. között tekintheti meg az amerikai közönség a Brooklyn Carrol Garens nevű negyedben található BAM-ban.

 

újcirkusz, Recirquel, Non Solus, New York

 

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok