Daloljak vagy lőjek?

2020. March 03.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Ebben az esetben az előbbi, ugyanis amatőr énekeseknek kínál bemutatkozási lehetőséget a Magyar Állami Operaház a hamarosan nyíló Eiffel Műhelyház színpadán április 16-án, a World Voice Day, vagyis a hang világnapja alkalmából.

Daloljak vag ylőjek?

A Magyar Állami Operaház 2014-ben csatlakozott a World Voice Day rendezvényeihez Mészáros Krisztina, a Magyar Onkológiai Intézet főorvosa és az ELTE címzetes egyetemi docense, valamint Bátori Éva érdemes és kiváló művész, a Magyar Állami Operaház énekmestere jóvoltából.

Feltehetően nem László Miklós híres kabaréjelenetéből kívánnak részleteket hallani (zeneszerző: Vujicsics Tihamér), Ödönkének anyu ezúttal sem fog békát...

Az Opera énekelni szerető 16-61 évesek jelentkezését várja március 16-án éjfélig.

Az érdeklődők a jelentkezési lap kitöltésével, önéletrajzzal, egy évnél nem régebbi fotóval és hangfelvétellel, valamint 5000 forintos regisztrációs díj ellenében vehetnek részt a válogatáson. A kiválasztott énekeseknek egy szabadon választott, a nemzetközi operairodalomból ismert részletet kell majd előadniuk kotta nélkül, eredeti hangnemben, eredeti vagy magyar nyelven.

Az előválogatás elektronikus úton beküldött hanganyag alapján történik, a továbbjutókat március 27-én hallgatja meg a szakmai zsűri, amelynek döntéséről március 31-ig tájékoztatják a jelentkezőket.

A kiválasztottak az Eiffel színháztermében, az Opera Zenekarával énekelhetnek operarészleteket, vagy az esten közreműködő öt énekművész – Sáfár Orsolya, Wiedemann Bernadett, Cser Krisztián, László Boldizsár és Szegedi Csaba – repertoárján szereplő áriák közül kérhetik a művészek előadását.

 

Magyar Állami Operaház, Eiffel Műhelyház, dalverseny, amatőr, World Voice Day

 

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok