Búcsú vagy újratervezés? – Az Átrium nyara

2019. May 09.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Még mindig nem tudni, hogy ez most a búcsú nyara lesz ez vagy az újratervezésé. A színház szerint az, hogy még mindig nyitva áll, csakis annak köszönhető, hogy a nézők támogatják a munkájukat. Ami biztos: lesz nyár, lesznek nyári előadások!

Fotó: Chicago/Átrium
Komolyan véve a kijelentést, miszerint aki becsületesen végezte a dolgát, azt nem érheti hátrány, nyáron egy igen aktuális tematikájú vígjátékot tűznek műsorra, Bengt Ahlfors Színházkomédia című darabját, Márton András fordításában, Mikó Csaba átdolgozásában, Spáh Dávid rendezésében. A június 17-i bemutatóban terveik szerint Péterfy Bori, Herczeg Adrienn, Gálvölgyi János, Bercsényi Péter, Voith Ági, Brasch Bence, Varga Ádám, Hartai Petra és Kovács Máté vállal szerepet. A produkciót a bemutató után még két alkalommal láthatják júniusban az érdeklődők.
A Fehér nyuszi, vörös nyuszi című darabot két kiváló színésznő is eljátssza. Hernádi Judit az Átriumban, Balsai Móni pedig a Fishing on Orfű fesztivál színházi játszóhelyén adja elő – életében először és utoljára – Nassim Soleimanpour kivételes erejű szövegét. Az öldöklés istene a Kőszegi Várszínházban lesz látható június 22-én.
Az egyéves Chicago 50. előadására július 5-én, Az Őrült Nők Ketrece 250. – ezúttal a szokottnál is rendhagyóbb – előadására július 11-én, a nyilvános főpróba ötödik évfordulóján kerül sor. Mindkét produkció Alföldi Róbert rendezése.
Júniusban még látható lesz Rainer Werner Fassbinder gyönyörű szerelmi története, A félelem megeszi a lelket (2-án), Reginald Rose nem is annyira bűnügyi, mint társadalmi színdarabja, a 12 dühös ember (3-án és 23-án). Egyetlen alkalommal, 1-jén a Cigány magyar az Átrium színpadi játékterén mutatkozik be. Július 7-én még visszatér egy alkalomra Antony Jay és Jonathan Lynn válságkomédiája, az Igenis, miniszterelnök úr! A Pintér Béla és Társulata A Sehova Kapuja előadással vendégszerepel az Átriumban júniusban.
Az Őrült Nők Ketrece 250. előadása az évad – reméljük, csak az évad – utolsó előadása az Átriumban. Ám a nyári szünet alatt is megjelenik az Átrium egy-egy vendégjátékkal. Az Őrült Nők Ketrecét Debrecenben, a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon mutatjuk be július 13-án és 14-én, az Igenis, miniszterelnök úr! a veresegyházi Mézesvölgyi Nyár fesztiválon mutatkozik be július 27-én.
Átrium, nyári színház

 

 

Szólj hozzá!


A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok