Az Operaház Fantomja: 900. előadás novemberben a Madách Színházban

2022. October 25.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

A 2003. májusi premier hatalmas sikert aratott, s ez a siker az elmúlt két évtizedben mit sem változott: az előadás iránti érdeklődés töretlen, estéről estére biztos a telt ház. A produkció a 900. előadásánál tart, jövőre pedig már a bemutató húszéves jubileumát ünnepli a körúti színház.

Az Operaház Fantomja: 900. előadás novemberben a Madách Színházban

Az Operaház Fantomját világszerte a musicaltörténet egyik legszebb és leglátványosabb produkciójaként tartják számon. 41 ország 183 városában mutatták be, 17 nyelvre fordították le és már több mint 145 millió néző látta. A musical az elmúlt 36 évben több fontos szakmai elismerést kapott. Díjai között szerepel 3 Olivier-díj, 7 Tony-díj és 7 Drama Desk-díj. A filmhez írt új dal, a Learn to Be Lonely pedig Oscar-díj jelölést kapott.

17 évvel az ősbemutató után került a Fantom Magyarországra: a Madách Színház 2003. május 30-án mutatta be Andrew Lloyd Webber musicaljét. A zenés darab bemutatásának jogáért három színház versengett, végül a Madách Színház csapatát és Szirtes Tamás rendezőt érte a megtiszteltetés, hogy a világon először saját felfogásban, vagyis non-replica változatban mutassa be a világhírű darabot.

A darab londoni ősbemutatója 1986-ban volt, a közönség óriási sikerként értékelte, ezt bizonyítja az is, hogy mára a világ legtöbbet játszott musicalje lett, megelőzve a Macskákat és a Chicago-t.  Az eredeti terv szerint a cselekményhez Gounod Faust operája szolgált volna hátterül, de végül mégiscsak Andrew Lloyd Webber írta meg a zenéjét.

A színház nagyon készül a nem mindennapi előadásra.

2022. október 24-től a Madách hírlevelén keresztül műveltségi vetélkedőt indítottak, egy héten keresztül minden nap újabb kérdés érkezik. Azok között, akik minden kérdésre helyesen válaszolnak e-mailben, a jubileumi előadásra szóló páros belépőt sorsol ki a Fantom maga, ezt a Facebook-oldalukon élőben láthatják is nézők.

A november 11-i jubileumi előadás előtt a Tolnay Szalonban nyílik meg az a fotókiállítás, amely az elmúlt 19 évet mutatja be. A 900. előadás napján a Facebook-oldalon élő bejelentkezések lesznek és ritkán látott, archív felvételeket is bemutatnak.

A 900. előadáson váltott szereposztásban lépnek fel azok a főszereplők, akik az elmúlt majdnem két évtizedben sikerre vitték az előadást. A jubileum után egy-egy búcsúelőadáson láthatják majd a Christine-t eddig megformáló Fonyó Barbarát, Krassy Renátát és Mahó Andreát, valamint két Raoul-t: Bot Gábort és Homonnay Zsoltot.

Az őszi előadásokon új szereplőket is köszönthetünk: Christine szerepében ezután Jenes Kitti, Haraszti Elvira és Széles Flóra lép majd színpadra, Raoul-ként Borbély Richárd és Jenővári Miklós debütál, Monsieur André szerepében Sánta László csatlakozik a rendkívüli sikerű produkcióhoz.

 

Madách Színház, Az Operaház Fantomja

 

 

Szólj hozzá!


Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a...
 
Színház naptár

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...
Új színdarabok