Az amatőr színjátszókörök nagy találkozása – Pajtaszínházi Szemle januárban

3 hete  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Ötödik éve folytatódik a vidéki amatőr társulatokat támogató Pajtaszínház program – a színjátszókörök 2020 januárjában a budapesti Nemzeti Színházban mutatkoznak be a egymásnak és a közönségnek.

A Levendula Pajtaszínház Orfűn

A Pajtaszínház program országos szakmai napjára hétfőn 19 megye településéről, többek között Kömpöcről, Pellérdről, Gádorosról, Girincsről, Királyhegyesről, Bősárkányból és Mányról érkeztek képviselők a budapesti Nemzeti Színházba. A csoportok színművészek mentorálásával fognak dolgozni.

A program egyik alapja az alkotásba, a színház közösségalkotó és megtartó erejében való hit, ugyanakkor a közművelődési szakma megújulásáról is szól, arról, hogy a szakemberek közösen dolgoznak a közösségért a helyiekkel. Az önszerveződő közösségek életre kelnek és életben maradnak, emellett a környékbeli települések is igénylik, hogy a színjátszókörök az új produkciókat az ő rendezvényeiken is bemutassák.


Pajtaszínházi Szemle, amatőr színjátszás, Nemzeti Színház

 

 

Szólj hozzá!


Hogy kell Zöld Színházat csinálni?

Hogy kell Zöld Színházat csinálni?

A Miskolci Nemzeti Színház szeptemberben jelentette be, hogy a 2019/2020-as évadtól kezdve elkötelezi magát, hogy az ország első környezettudatos...
 
Színház naptár

Visszatérhettek a színészek a kaposvári színház megújult épületébe

Hétfőn átadták a felújított és kibővített kaposvári Csiky Gergely Színházat.

Béres Ilonát jelöli Kossuth-nagydíjra a Színházi Társaság

A Magyar Színházi Társaság Elnöksége legutóbbi összejövetelén döntött arról, hogy a tagszervezetektől beérkezett javaslatok alapján kiket terjeszt fel a 2020. évi Kossuth-díjra, valamint a Kiváló- és Érdemes Művész elismerésekre.
Új színdarabok
Madarak
Madarak
Budapest 
Madarak
Madarak
Budapest 
Madarak
Madarak
Budapest 
Madarak
Madarak
Budapest