Átadták a Junior Prima Díjakat színház- és filmművészet kategóriában

2018. October 17.  ·   hír   ·  SZV

Öt fiatal művész, köztük négy színész és egy színész-koreográfus-rendező, vehette át az idei Junior Prima Díjakat magyar színház- és filmművészet kategóriában kedden a budapesti Nemzeti Színházban.

Átadták a Junior Prima Díjakat színház- és filmművészet kategóriában

A díjat idén Gubik Petra, Mészáros Blanka, Simon Zoltán, Zoltán Áron színművész és Hegymegi Máté színész, koreográfus, rendező nyerte el.

A tizedik alkalommal átadott, kétmillió forinttal járó Junior Prima Díjra a színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek 64 jelöltet állítottak, közülük választotta ki az ötfős szakmai bizottság a nyerteseket.

A bizottság munkájában Eszenyi Enikő színész-rendező, a Vígszínház igazgatója; Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója; Orlai Tibor színházi producer; Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója és Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja vett részt.

Gubik Petra pályáját a Békéscsabai Jókai Színházban kezdte, 2015-ben a Budapesti Operettszínház társulatához szerződött.

Mészáros Blanka a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) elvégzése után 2015-ben a Katona József Színház tagja lett, ahol a gyakorlatát is töltötte.

Simon Zoltán 2012-ben diplomázott a színművészeti egyetemen, majd a Miskolci Nemzeti Színházhoz szerződött.

Zoltán Áron 2015-ben végzett az SZFE-n, szakmai gyakorlatát a miskolci színházban töltötte, az egyetem elvégzése után a Vígszínház társulatának tagja lett.

Hegymegi Máté az SZFE-n szerzett diplomát, rendezői munkái mellett koreográfusként (Katona József Színház, Budapest Bábszínház, Vígszínház), táncosként és színészként (Forte Társulat, Katona József Színház, székesfehérvári Vörösmarty Színház) is tevékenykedik.


Gratulálunk!   

Junior Prima Díj, Gubik Petra, Mészáros Blanka, Simon Zoltán, Zoltán Áron, Hegymegi Máté

 

 

Szólj hozzá!


A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok