Arany-, gyémánt-, vas- és rubindiplomákat adnak át vasárnap a Színművészeti Egyetemen

2019. augusztus 27.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

A Színház- és Filmművészeti Egyetem tanévnyitó ünnepségén a képzésüket most kezdő elsőéves művészhallgatók köszöntése mellett a hagyományok szerint az egyetem vezetése átadja az arany-, gyémánt-, vas- és rubindiplomákat az 50-60-65-70 éve végzett osztályok egykori hallgatóinak.

Arany-, gyémánt-, vas- és rubindiplomákat adnak át vasárnap a Színművészeti Egyetemen
Aranydiplomát (1969) vehet át az ünnepségen mások mellett Balázsovits Lajos, Benedek Miklós, Benkő Péter, Botár Endre, Erdélyi Mária, Gór Nagy Mária, Korbuly Péter, Körtvélyessy Zsolt, Monori Lili, Pálos Zsuzsa színművészek. 
Gyémántdiplomáját (1959) kap Csűrös Karola, Király Levente, Magda Gabriella,  Pásztor Erzsi, Peczkay Endre és Szekeres Ilona színművészek, valamint Szász Nándor filmoperatőr.
Vasdiplomát (1954) Bíró József és Kovács Ibolya színművészek, Kalmár Tibor, Nagy Judit és Tatár Eszter rendező kaphat,
rubindiplomát (1949) pedig Ambrus Edit és Lengyel János színművészek, valamint Ligeti Mária és Roboz Ágnes táncpedagógus részére állít ki az egyetem.
Szívből reméljük, hogy a kiváló művészek közül minél többen jelen tudnak lenni majd ezen az ünnepségen! Gratulálunk!
Színház- és Filmművészeti Egyetem, tanévnyitó, aranydiploma, gyémántdiploma, vasdiploma

 

 

Szólj hozzá!


Jászai Mari 13 évig kijárt saját sírjához

Jászai Mari 13 évig kijárt saját sírjához

A 170 évvel ezelőtt született két színésznőre, Jászai Marira és Blaha Lujzára emlékeztek hétfőn a Fiumei úti sírkertben Jászai Mari...
 
Színház naptár

Goldie Hawn, Bette Midler és Diane Keaton újra együtt

Családi vígjáték készül Goldie Hawn, Bette Midler és Diane Keaton főszereplésével, akik 24 éve az Elvált nők klubjában játszottak együtt – számolt be róla a Variety.com.

Az elit utolsó vacsorája

A k2 Színház február 22-én és 23-án mutatja be legújabb előadását Tarnóczi Jakab rendezésében a Mu Színházban, Búcsúkoncert címmel.
Új színdarabok