Arany-, gyémánt-, vas- és rubindiplomákat adnak át vasárnap a Színművészeti Egyetemen

4 hete  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

A Színház- és Filmművészeti Egyetem tanévnyitó ünnepségén a képzésüket most kezdő elsőéves művészhallgatók köszöntése mellett a hagyományok szerint az egyetem vezetése átadja az arany-, gyémánt-, vas- és rubindiplomákat az 50-60-65-70 éve végzett osztályok egykori hallgatóinak.

Arany-, gyémánt-, vas- és rubindiplomákat adnak át vasárnap a Színművészeti Egyetemen
Aranydiplomát (1969) vehet át az ünnepségen mások mellett Balázsovits Lajos, Benedek Miklós, Benkő Péter, Botár Endre, Erdélyi Mária, Gór Nagy Mária, Korbuly Péter, Körtvélyessy Zsolt, Monori Lili, Pálos Zsuzsa színművészek. 
Gyémántdiplomáját (1959) kap Csűrös Karola, Király Levente, Magda Gabriella,  Pásztor Erzsi, Peczkay Endre és Szekeres Ilona színművészek, valamint Szász Nándor filmoperatőr.
Vasdiplomát (1954) Bíró József és Kovács Ibolya színművészek, Kalmár Tibor, Nagy Judit és Tatár Eszter rendező kaphat,
rubindiplomát (1949) pedig Ambrus Edit és Lengyel János színművészek, valamint Ligeti Mária és Roboz Ágnes táncpedagógus részére állít ki az egyetem.
Szívből reméljük, hogy a kiváló művészek közül minél többen jelen tudnak lenni majd ezen az ünnepségen! Gratulálunk!
Színház- és Filmművészeti Egyetem, tanévnyitó, aranydiploma, gyémántdiploma, vasdiploma

 

 

Szólj hozzá!


Ma van a magyar dráma napja

Ma van a magyar dráma napja

A magyar dráma napján magyar szerzők műveivel, rendhagyó programokkal és díjátadóval is ünnepelnek a színházak országszerte és a határon túl is.
 
Színház naptár

Magyar színházi siker Bresztben

Magyar siker született a Belaya Vezha Nemzetközi Színházi Fesztiválon: a fődíjat a Váci Dunakanyar Színház és a Bartók Kamaraszínház közös produkciója, a Ványa bácsi hozta el.

35 év után bezárja a színitanodáját Gór Nagy Mária

Az elmúlt három évtized alatt Gór Nagy vezetésével a tanoda előkelő helyet vívott ki magának a hazai színészképzésben, többek között Liptai Claudia, Ábel Anita, Farkasházi Réka, Ullmann Mónika, Szabó P. Szilveszter, Miller Zoltán is itt kezdte a pályafutását – írja a Bors.
Új színdarabok