A Royal Shakespeare Company minden előadását elhalasztotta vagy törölte

2020. June 04.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

A Royal Shakespeare Company (RSC) neves brit színházi társulat az összes idei előadását elhalasztotta vagy törölte a koronavírus-járvány miatt – írta a Variety.com.

A Royal Shakespeare Company minden előadását elhalasztotta vagy törölte

A társulat közleményében arra hivatkozott, hogy Nagy-Britanniában továbbra is érvényben vannak a járvány miatti korlátozások, és a kormány ajánlása szerint a távolságtartás még egy ideig érvényben kell maradjon.

A társulat október 3-ig tartó nyári szezonjának összes előadását elhalasztották, köztük A téli mese és a Tévedések vígjátéka című darabokat. Az őszre és télre tervezett előadásokat pedig szintén elhalasztották vagy törölték. Utóbbiak között szerepelt a Rózsák háborúja 1-2., amelyet 2021 őszére, a The Magician's Elephant című új családi musical, amelyet 2021 telére és a Vízkereszt, vagy amit akartok turnéja, amelyet szintén a jövő évre toltak el. Az RSC Barbican is zárva marad, és a társulat Matilda, a musical című előadását sem játsszák a londoni West Enden.

Mindeközben Magyarországon az aktuális járványügyi szabályok betartásával lehetővé vált előadások tartása a szabadtéri játszóhelyeken. A kormányrendelet értelmében a programok a szigorú higiéniai szabályok és ültetési rend betartásával, korlátozott nézőszámmal zajlanak. Június 16-án pedig szavaz a parlament, utána vonhatja vissza a kormány a rendkívüli jogrendet, ekkor kinyithatnak a színházak, a mozik, a múzeumok és a fürdők is.

Így július 3-tól augusztus 29-ig megtartják a Gyulai Várszínház 57. évadát: többek között négy bemutatóval, Shakespeare-előadásokkal, erdélyi héttel, népzenei és világzenei fesztivállal, valamint dzsesszfesztivállal várják a közönséget.

Mi több: június 12. és augusztus 22. között idén is megrendezik a Szarvasi Vízi Színház jubileumi, tizedik évadát.  A Turay Ida Színház a Salsa, Szivar, Szerelem; a Zentai Magyar Kamaraszínház és a soproni Petőfi Színház a Zenta 1697 című darabbal; a József Attila Színház A magas (szőke) barna férfi felemás című előadással; a Békéscsabai Jókai Színház az Egri csillagok, a Tanulmány a nőkről és a My Fair Lady darabokkal; a Pannon Várszínház A Pál utcai fiúkkal lép fel. A hagyományoknak megfelelően az idei nyár sem múlhat el a Monte Cristo grófja című musical nélkül. Mint minden évben, az idén is a szerda este a gyerekeké lesz, ők a Gárdonyi Géza Színháztól biztosan láthatják a Süsü, a sárkány című darabot.


 

Royal Shakespeare Company, Gyulai Várszínház, Szarvasi Vízi Színház

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok