A mátrai örömlányok megérkeztek a fővárosba

2022. November 02.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

A vidéken hatalmas sikerrel futó Örömlányok végnapjai című zenés vígjáték Budapesten több alkalommal is látható lesz novemberben.

Az örömlányok megérkeztek a fővárosba

Moravetz Levente, a Pécsi Harmadik Színház, valamint a Moravetz Produkció tulajdonosa 1995-ben Pécsett az Év Színésze, majd a Baranya Megyei Prima Díj 2021-es büszke birtokosa lett. Utóbbi elismerés a magyar színház- és filmművészet terén elért teljesítményeiért érdemelte ki.

A Moravetz Levente által írt és rendezett zenés színházi előadás népszerűsége a  komikus helyzeteknek, és nem utolsó sorban a Barátok közt egykori vezető színészei, Fodor Zsóka és Szőke Zoltán alakításának köszönhető. A darabot 2022. november 26-án két alkalommal (15 és 19 órai kezdettel), valamint december 17-én 15 órai kezdettel Budapesten, a Belvárosi Színházban is megtekinthetjük.

A Mátrában játszódik a történetünk, itt él a főszereplőnk, Csöpi (Dévényi Ildikó), akinek örömlányként viszonylagos nyugalomban telnek a napjai, ám a nyugdíjas éveket elérve azon kapja magát, hogy már a kutya sem kíváncsi rá. Ebbe nem törődhet bele, így aztán Bözsikével (Fodor Zsóka) együtt létrehozza a Csöpike Csibéi Betéti Társaságot (már a rövidítése is sokatmondó: a Csöcsi Bt.), melynek fő tevékenysége a faluba érkező férfiak szórakoztatása. A településnek kell a reklám, hiszen nagyon kevesen fordulnak meg itt, hogy igénybe vegyék a kéjhölgyek szolgáltatásait. Rajnai doktort (Szőke Zoltánt) azonban pont erre veti a sors, és innentől kezdve felgyorsulnak az események: semmi sem az, aminek látszik, és mondhatni mindenkinek van takargatnivalója...

Egy jó vígjáték attól működik, hogy nemcsak a sztorira épít, hanem a színészi játékra is. A Fodor Zsóka-Szőke Zoltán páros a "szemtanúk" szerint  szűnni nem akaró nevetést garantál... Ugyan korábban a Barátok közt című napi sorozatban már mindkettőjüket láthattuk komikus és drámai helyzetekben egyarant, az Örömlányokban valósággal lubickolnak karakterükben – ráadásul Szőke Zoltán talán most először látható szigorúan véve vígjátéki szerepben.

 

Belvárosi Színház, Örömlányok végnapjai

 

 

Szólj hozzá!


Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest