Rózsaszín ruha

2020. január 15.  ·   Ajánló   ·  dd

Emlékeznek a Nők című filmre? Az volt az a mozi, amiben kizárólag nők szerepeltek, még az utcai járókelők között sem akadt férfi, kivéve a legutolsó jelenetet, amiben az újszülött fiút mutatták. A Rózsaszín ruha című, jelenetfüzérekből álló darab majdnem ilyen, szinte kizárólag nőkről szól, nőket jelenítenek meg.

Rózsaszín ruha

Barátnők, anyák, leányok, kempingszomszédok, de leginkább feleségek és szeretők. A csalók és a megcsaltak. Banális történetek. Csakhogy ezeket a mindennapos sztorikat Péterfy-Novák Éva írta (illetve, egyet közülük Szentesi Éva), és nekik valahogy sikerül magasabb szintre emelni ezeket a hétköznapi eseményeket.

A produkciót a zuglói Lipták Villában mutatták be, ahol ugyan van egy tenyérnyi színpad, de Sipos Vera rendezőnek jobb ötlete támadt, és a hely adottságait kihasználva egy catwalkra helyezte az előadást. A közönség pedig – pont mint a divatbemutatókon – kétoldalt foglal helyet. A változó korú és helyzetű nőket Majzik Edit és Sárközi-Nagy Ilona játssza, időnként egészen intim közelségben a nézőkkel. Nőpárti előadás, ez vitathatatlan. Néha nevetünk, többször megrendülünk. Nézőként, kívülről könnyű meglátni, hogy milyen szánalmasan kiszámítható történései vannak egy szerelmi háromszögnek. A legvégén pantomimszerű mozdulatsorral zárják le a dramatizált novellákat. Nem egészen értettem, mit is akarnak mondani vele. Talán csak annyit, hogy mi nők tartsunk össze, támogassuk, segítsük egymást a harcainkban.

Az előadás bármilyen típusú szerelmi csalódás után ajánlható a hölgyeknek (minden férfi gazfickó! – igazából nem), kár, hogy a darab csak ritkán látható.

Legközelebb február 9-én 19.00 órakor a Lipták Villában.

Rózsaszín ruha, Lipták Villa, nők

 

 

Szólj hozzá!


Rigócsőr királyfi dalra fakad

Rigócsőr királyfi dalra fakad

A Békéscsabai Jókai Színház is színpadra állítja a Grimm-Kocsák Tibor-Bozsó József által jegyzett Rigócsőr királyfi című mesemusicalt. A...
 
Színház naptár

Az elit utolsó vacsorája

A k2 Színház február 22-én és 23-án mutatja be legújabb előadását Tarnóczi Jakab rendezésében a Mu Színházban, Búcsúkoncert címmel.

A szerelmesek háza Pompejiben és a Nagymező utcában

A kettőnek valójában semmi köze egymáshoz, mindössze annyi, hogy a szókapcsolattal pár napon belül kétszer is találkoztunk. Igaz, a Radnóti Színház darabjának pontosan "házai" a címe...
Új színdarabok