Rögtön főszereppel kezd a Thália társulatának új tagja

2 hete  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Az új évadban a színház első bemutatója a Bernd Róza lesz, szeptember 28-án tartják a premiert a Thália Télikertben. A címszerepet Mentes Júlia Virginia alakítja, aki ebben az évadban csatlakozott a társulathoz.

Rögtön főszereppel kezd a Thália társulatának új tagja

Bernd Róza fiatal és gyönyörű: lehetne rendes feleség, két titkos szeretővel, képzelhetné, hogy boldog. De ő viharos lélek, vágyai vannak, őszinte, öntudatos – mint akinek joga van a saját életéhez. Hauptmann megrázó darabjában Bernd Róza lázad mindenki ellen, aki meg akarja fosztani a szabadságától. Míg eljut odáig, hogy mindent feláldozzon érte.

A darabot Tarnóczi Jakab rendezi, további szereplők: Bán Bálint, Molnár Piroska, Mózes András, Schell Judit, Tamási Zoltán és Zayzon Zsolt.

Az évad bemutatói mellett igazi csemegével is várja nézőit a Thália. Novembertől Kamarás Iván formálja meg a hímsoviniszta férfit Robert Dubac A férfiagy – avagy nincs itt valami ellentmondás? című egyszemélyes vígjátékában. A szerepben először Csányi Sándor mutatkozott be, aki 2019 májusában elköszönt a daraboktól, hogy kötöttségek nélkül családjára és saját karrierjére koncentrálhasson. Decembertől pedig a Ketten egyedülben Schell Judit mellett megformálja Johnnyt, a börtönviselt, sármos
szakácsot, akit a darabból készült Krumplirózsa (1991) című nagy sikerű filmben Al Pacino alakított. A két szerepre Schell Judit kérte fel, akivel a színművészetin osztálytársak voltak, így akkoriban sokat játszottak együtt. (Forrás: Thália Színház)

 

Thália, Bernd Róza, Mentes Júlia Virginia

Képtár

  • Rögtön főszereppel kezd a Thália társulatának új tagja kép 34221
  • Rögtön főszereppel kezd a Thália társulatának új tagja kép 34222
  • Rögtön főszereppel kezd a Thália társulatának új tagja kép 34223
  • Rögtön főszereppel kezd a Thália társulatának új tagja kép 34224
  • Rögtön főszereppel kezd a Thália társulatának új tagja kép 34225

Kapcsolódó esemény

 

 

Szólj hozzá!


Ma van a magyar dráma napja

Ma van a magyar dráma napja

A magyar dráma napján magyar szerzők műveivel, rendhagyó programokkal és díjátadóval is ünnepelnek a színházak országszerte és a határon túl is.
 
Színház naptár

Magyar színházi siker Bresztben

Magyar siker született a Belaya Vezha Nemzetközi Színházi Fesztiválon: a fődíjat a Váci Dunakanyar Színház és a Bartók Kamaraszínház közös produkciója, a Ványa bácsi hozta el.

35 év után bezárja a színitanodáját Gór Nagy Mária

Az elmúlt három évtized alatt Gór Nagy vezetésével a tanoda előkelő helyet vívott ki magának a hazai színészképzésben, többek között Liptai Claudia, Ábel Anita, Farkasházi Réka, Ullmann Mónika, Szabó P. Szilveszter, Miller Zoltán is itt kezdte a pályafutását – írja a Bors.
Új színdarabok