Rögtön főszereppel kezd a Thália társulatának új tagja

2019. szeptember 09.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Az új évadban a színház első bemutatója a Bernd Róza lesz, szeptember 28-án tartják a premiert a Thália Télikertben. A címszerepet Mentes Júlia Virginia alakítja, aki ebben az évadban csatlakozott a társulathoz.

Rögtön főszereppel kezd a Thália társulatának új tagja

Bernd Róza fiatal és gyönyörű: lehetne rendes feleség, két titkos szeretővel, képzelhetné, hogy boldog. De ő viharos lélek, vágyai vannak, őszinte, öntudatos – mint akinek joga van a saját életéhez. Hauptmann megrázó darabjában Bernd Róza lázad mindenki ellen, aki meg akarja fosztani a szabadságától. Míg eljut odáig, hogy mindent feláldozzon érte.

A darabot Tarnóczi Jakab rendezi, további szereplők: Bán Bálint, Molnár Piroska, Mózes András, Schell Judit, Tamási Zoltán és Zayzon Zsolt.

Az évad bemutatói mellett igazi csemegével is várja nézőit a Thália. Novembertől Kamarás Iván formálja meg a hímsoviniszta férfit Robert Dubac A férfiagy – avagy nincs itt valami ellentmondás? című egyszemélyes vígjátékában. A szerepben először Csányi Sándor mutatkozott be, aki 2019 májusában elköszönt a daraboktól, hogy kötöttségek nélkül családjára és saját karrierjére koncentrálhasson. Decembertől pedig a Ketten egyedülben Schell Judit mellett megformálja Johnnyt, a börtönviselt, sármos
szakácsot, akit a darabból készült Krumplirózsa (1991) című nagy sikerű filmben Al Pacino alakított. A két szerepre Schell Judit kérte fel, akivel a színművészetin osztálytársak voltak, így akkoriban sokat játszottak együtt. (Forrás: Thália Színház)

 

Thália, Bernd Róza, Mentes Júlia Virginia

Képtár

  • Rögtön főszereppel kezd a Thália társulatának új tagja kép 34221
  • Rögtön főszereppel kezd a Thália társulatának új tagja kép 34222
  • Rögtön főszereppel kezd a Thália társulatának új tagja kép 34223
  • Rögtön főszereppel kezd a Thália társulatának új tagja kép 34224
  • Rögtön főszereppel kezd a Thália társulatának új tagja kép 34225
 

 

Szólj hozzá!


Jászai Mari 13 évig kijárt saját sírjához

Jászai Mari 13 évig kijárt saját sírjához

A 170 évvel ezelőtt született két színésznőre, Jászai Marira és Blaha Lujzára emlékeztek hétfőn a Fiumei úti sírkertben Jászai Mari...
 
Színház naptár

Goldie Hawn, Bette Midler és Diane Keaton újra együtt

Családi vígjáték készül Goldie Hawn, Bette Midler és Diane Keaton főszereplésével, akik 24 éve az Elvált nők klubjában játszottak együtt – számolt be róla a Variety.com.

Az elit utolsó vacsorája

A k2 Színház február 22-én és 23-án mutatja be legújabb előadását Tarnóczi Jakab rendezésében a Mu Színházban, Búcsúkoncert címmel.
Új színdarabok