Miért volt vértől vörös az Átrium büféjének mostani területe?

2019. February 19.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

A Barangoló Baráti Kör színházi sétát szervez az Átrium színház bejárására.

Miért volt vértől  vörös az Átrium büféjének mostani területe?

Kevés olyan izgalmas és pezsgő színházi helyszíne van Budának, mint a Margit körúti Átrium, amelynek a neve az utóbbi években egybeforrt a minőséggel és a bátor újításokkal.

A színházbejáró barangoláson több kérdésre is választ léhet kapni: miért örültek az emberek, hogy vértől volt vörös a mostani büfé területe? (És mindez legálisan!) Milyen közös pont van a Partizánszövetség, Teherán és Május 1. között? Milyen elbaltázott rablási kísérlethez kellett kijönniük a rendőröknek? Milyen átalakuláson ment át az épület?

A sztorizások közben meg lehet tekinteni a csodálatos Bauhaus stílusú épület színház részét, a fekete-fehér-narancs színek összhangját és az aktuális kiállítást. Beleshetünk ( de nem fotózhatunk...) a kulisszák mögé, s akinek a világot jelentő deszkákra lépés a szíve vágya, az most kiléphet a rivaldafénybe. Kinyílik a kelléktár, az öltözők ajtaja, megtekinthető a régi mozigépházat, pincétől padlásig (tetőig) szabad bejárása lesz a barangolóknak.

Szó lesz még a környékről, az épület tervezőjéről, Kozma Lajosról és színházzal kapcsolatos kérdéseidre is választ kaphatsz. Bátran kérdezhetsz!

Részvételi díj: 1500 Ft (előre utalással)

Átrium, színházbejárás, Barangoló Baráti Kör

 

 

Szólj hozzá!


A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok