Még nem tudni, mit hoz a jövő – áprilisra még tud tervezni az Átrium

2019. February 26.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Még mindig nem tudni 2019-re kap-e, ha kap, mennyit kap a megszüntetett tao-támogatás kompenzálásaként az Átrium, de a társulat hisz és bízik a jövőben, a színház közleményét osztjuk meg olvasóinkkal..

A sorsjegyekből 74 800 forint gyűlt össze. Fotó: Mészáros Csaba
Az Átrium támogatásának állása január 31-ig: a Mecénás Programban eddig 68 fő vesz részt, akik összesen havi 716 ezer forintot adományoznak a színház fennmaradására. 22-en egyszeri támogatást nyújtottak, 372 ezer forint értékben. A sorsjegyekből 74 800 forint gyűlt össze. A januári nézői támogatás így 1 162 800 forint lett, ami ugyan elenyésző az elvett támogatás arányos hányadához képest, ám nagyon sokat segít abban, hogy működtetni tudjuk a színházat. Ebben nincsenek benne a támogatói jegyek, illetve a mörcs, amelynek választékát folyamatosan bővítjük, immár a régi, készleten lévő plakátok is megvásárolhatók az Átriumboltban támogatásként. Mindenkinek köszönet, aki mellénk állt és mellénk áll! Az Átrium támogatásának lehetőségeiről a tamogatas.atrium.hu címen olvashatnak részletesen.
Egyelőre műsoron tartunk minden saját előadást, alacsonyabb létszámmal szolgáljuk ki az előadásokat, fizetéseket csökkentettünk, átszerveztük a logisztikai területeket, mindezzel együtt, illetve munkatársaink áldozatvállalásával és közönségünk segítségével – amely eddig a felajánlásokkal számolva éves szinten több, mint tízmillió forinttal támogatja a színház fennmaradását – eltökélten próbálunk életben maradni. 
Áprilisban is láthatóak lesznek musicaljeink: a hónapban a máris negyvenedik előadásához érkező Chicago április 8. és 10. között esténként, Az Őrült Nők Ketrece 24-től 27-ig esténként, illetve 28-án késő délután kerül műsorra. Legutolsó bemutatónk, a 12 dühös ember háromszor: 2-án este, illetve 14-én délután és este lesz látható. Betiltott kormányzati válságkomédiánk, az Igenis, miniszterelnök úr! négyszer: 5-én este, 19-én délután és este, valamint 29-én este kerül színre. Molnár Ferenc szédítő sebességű egyfelvonásos komédiáját, az Egy, kettő, három című darabot Alföldi Róbert főszereplésével 11-én délután és este játsszuk. Házassági komédiánk, Az öldöklés istene 12-én, az ugyancsak erős közéleti áthallásokkal bíró, a műfajok között cikázó pszicho-thriller-krimi-komédia, A Krakken művelet Bodó Viktor rendezésében 13-án délután és este szerepel az Átrium műsorán. A Hernádi Judit többszörösen díjazott alakításával játszott A félelem megeszi a lelket című Fassbinder-adaptációt 3-án és 15-én láthatják nézőink. Az Így szerettek ők sorozat áprilisban ismét Ady Endre szerelmeit dolgozza fel, a tavalyi első rész után ezúttal is Kőszegi Ákost láthatják a költő szerepében. A Krizshow-ban Krizsó Szilvia Bodrogi Gyulát és Vekerdy Tamást látja vendégül 30-án este.
A rendkívül nagy érdeklődést kiváltó Cigány magyar című előadás három alkalommal is látható lesz a 123-as laborban: 6-án, 8-án és 27-én. Az ugyancsak óriási sikerű, immár kétszázadik előadásához érkező interaktív színházi társasjáték, a Szociopoly 5-én és 12-én, a menekültkérdést feldolgozó Menekülj okosan! – MigrAction 18-án, a Gothár Péter rendezte film alapján készült Megáll az idő című adaptáció 28-án kerül a Mentőcsónak színpadára a Jurányi Házban.
A Pintér Béla és Társulata 6-án és 7-én a Szutyok című előadást játssza az Átriumban. A Budapesti Operettszínház vendégjátékai közül a Nők az idegösszeomlás szélén 16. és 18. között, a Duda Éva Társulatával közösen bemutatott Frida 21-én és 22-én lesz látható.
Az Átrium Galéria a színház bizonytalan helyzete ellenére továbbra is ingyenesen látogatható, az El Kazovszkij-kiállítás után, február 25-től április 30-ig Szalay Zoltán fotográfiáiból tekinthető meg válogatás, Feketén-fehéren címmel. A kiállítást – amely a NIKON CEE GmbH Magyarországi Fióktelepének támogatásával jött létre – Alföldi Róbert, a galéria művészeti vezetője nyitotta meg.
Átrium, kultúrtao, április

 

 

Szólj hozzá!


A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok