Kulka János nyáron színpadra lép!

2018. November 25.  ·   Ajánló   ·  SZV

Kulka János életét egy műtét mentette meg 2016-ban, egy súlyos stroke-ot követően. Mindannyian drukkoltunk a kiváló művésznek a felépülésért, ami sajnos nem volt teljes: a roham következményeként fellépő afázia egyelőre komoly akadályt képez a színpadra lépéshez – a remek színész félig-meddig el is búcsúzott a hivatásától, ami mindannyiunk számára nagy veszteség. Volt eddig...

Kulka János a Szegedi III. Richárban (terasz.hu)

S most itt jön a jó hír: pazar szereposztással állítják színpadra nyáron Szegeden a Don Juant: Kulka János mellett Csákányi Eszter, Bodrogi Gyula és Jakab Tamás is szerepel majd a Moliére-komédiában.

Miután a színész csak speciális szerepeket vállal – legutóbb Ujj Mészáros Károly  X – A rendszerből törölve című filmjében játszott egy lényegében szöveg nélküli szerepet – most a meggyilkolt Kormányzót és kőszobrát formálja majd meg.

A szegedieknek különösen kedves Kulka János, hiszen a művész a városban töltötte gyerekkorát, és számos emlékezetes színházi, tévés és filmes alakítása mellett minden bizonnyal sokan emlékeznek rá III. Richárdként a 16 évvel ezelőtti Dóm téri előadásból is.

De ez a hír nem csak a szegedieket örvendezteti meg, és reméljük, minél több rendező számol majd Kulka János rendkívüli tehetségével, ami "szó nélkül" felülírja beszédkészség-beli hátrányait.

Szegedi Szabadtéri Játékok, Don Juan, Kulka János

 

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok