Így néz ki a Szentendrei Teátrum 50. nyara

2019. May 17.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu, MTI

Öt bemutatót tart az idei nyári szezonban a Szentendrei Teátrum, amely idén ünnepli ötven éves fennállását.

Fotó: Szentendrei Teátrum

A teátrum 1969-ben fiatal színészhallgatók ötlete nyomán alakult. A jubileumi évad alkalmából színháztörténeti kutatást indítottak az elmúlt 50 év történetéről.

Az idei évad háziasszonya Gubik Petra, a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatója lesz, aki A hentes lánya című zenés monodrámában is feltűnik majd. Az ősbemutató rendezője Szokol Judit, az SZFE frissen végzett hallgatója, aki színpadra állítja Molnár Ferenc klasszikusát, a Liliomot is.

Az évad Dan Gordon Becéző szavak című darabjával veszi kezdetét. Az Orlai Produkciós Irodával közös előadás bemutatója július 5-én lesz Szentendrén. A produkcióban színpadra lép Hernádi Judit, Péter Kata, Gyabronka József, Horváth Illés és Cseh Judit, a rendező Kocsis Gergő.

Idén nyáron magyar és külföldi előadók részvételével operagálát is tartanak Mozart, Puccini, Verdi és Rossini darabjaiból. Közreműködik az Óbudai Danubia Zenekar Dinyés Dániel vezényletével.

A Szentendrei Teátrum idei műsorában szerepel még Balázs Ágnes Petőfi-játék című zenés darabjának ősbemutatója, amelyet augusztus elején tartanak. Szentendrén vendégeskedik a Sztalker csoport is: Vecsei H. Miklós új fordításában, Vízkereszt, vagy igazából mindegy címmel állítja színpadra ifj. Vidnyánszky Attila Shakespeare vígjátékát. A Friss program vendégelőadása lesz még a kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar III. évfolyamának vizsgaelőadása, Hamvas Béla Ördöngösök című művének színpadi adaptációja, továbbá Szabó Kimmel Tamás Széttépve című koncertszínházi előadása is várja az érdeklődőket.

Szentendrei Teátrum, nyár

 

 

Szólj hozzá!


A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok