Így néz ki a Szentendrei Teátrum 50. nyara

2019. May 17.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu, MTI

Öt bemutatót tart az idei nyári szezonban a Szentendrei Teátrum, amely idén ünnepli ötven éves fennállását.

Fotó: Szentendrei Teátrum

A teátrum 1969-ben fiatal színészhallgatók ötlete nyomán alakult. A jubileumi évad alkalmából színháztörténeti kutatást indítottak az elmúlt 50 év történetéről.

Az idei évad háziasszonya Gubik Petra, a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatója lesz, aki A hentes lánya című zenés monodrámában is feltűnik majd. Az ősbemutató rendezője Szokol Judit, az SZFE frissen végzett hallgatója, aki színpadra állítja Molnár Ferenc klasszikusát, a Liliomot is.

Az évad Dan Gordon Becéző szavak című darabjával veszi kezdetét. Az Orlai Produkciós Irodával közös előadás bemutatója július 5-én lesz Szentendrén. A produkcióban színpadra lép Hernádi Judit, Péter Kata, Gyabronka József, Horváth Illés és Cseh Judit, a rendező Kocsis Gergő.

Idén nyáron magyar és külföldi előadók részvételével operagálát is tartanak Mozart, Puccini, Verdi és Rossini darabjaiból. Közreműködik az Óbudai Danubia Zenekar Dinyés Dániel vezényletével.

A Szentendrei Teátrum idei műsorában szerepel még Balázs Ágnes Petőfi-játék című zenés darabjának ősbemutatója, amelyet augusztus elején tartanak. Szentendrén vendégeskedik a Sztalker csoport is: Vecsei H. Miklós új fordításában, Vízkereszt, vagy igazából mindegy címmel állítja színpadra ifj. Vidnyánszky Attila Shakespeare vígjátékát. A Friss program vendégelőadása lesz még a kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar III. évfolyamának vizsgaelőadása, Hamvas Béla Ördöngösök című művének színpadi adaptációja, továbbá Szabó Kimmel Tamás Széttépve című koncertszínházi előadása is várja az érdeklődőket.

Szentendrei Teátrum, nyár

 

 

Szólj hozzá!


Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok
Liliom
Liliom
Budapest 
Liliom
Liliom
Budapest 
A PÁL UTCAI FIÚK
A PÁL UTCAI FIÚK
Százhalombatta 
Mindenki megvan? Dr....
Mindenki megvan? Dr....
Székesfehérvár 
A három sárkány
Megmaradni
Megmaradni
Budapest 
Megmaradni
Megmaradni
Budapest