Februárban Fehérváron lesz dühös a 12 ember – Cserhalmi György rendezésében

2023. January 03.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Az ideiglenes épületbezárás idején sem maradnak a székesfehérváriak színház nélkül. Február 25-én a Tizenkét dühös ember című előadást különleges helyszínen, a székesfehérvári Városháza Dísztermében mutatják be Cserhalmi György rendezésében.

Fotó: Simon Erika 

A különleges helyszínt a szükség hozta, január másodikától takarékossági okokból a Vörösmarty Színház ideiglenesen bezárja kapuit. A rossz azonban olykor jót szül, hiszen ezúttal egy igazi kuriózum valósulhat meg a Városháza falain belül...

Cserhalmi György nagyon örült a felkérésnek, hiszen - ahogy fogalmazott:

„Ahogy én innen elmentem, az nagyon félbehagyott valami volt. Azért éreztem ezt az örömet, mert a sors, vagy a Jóisten megadta azt a lehetőséget, hogy valamit befejezzünk, lezárjunk, vagy újranyissunk… Az, hogy a Városháza átadja nekünk a szakrális terét, nekünk is azt jelenti, hogy egy szakrális térben fogunk dolgozni, és szerintem minden kulturális esemény szakrális esemény is egyúttal, ami nem egy ideológiai befolyásoltságot jelent, hanem egyszerűen így érzem, amióta ezt a szakmát csinálom. Az, hogy kaptunk egy esélyt arra, hogy egy egészen más Tizenkét dühös embert csináljunk, egy nagyon fura kihívás mindnyájunknak, és itt tényleg mindenki segítségére kiélezett igényem van, és lesz.”

A tizenkét dühös ember szereposztása némiképp módosult, Tűzkő Sándor szerepét Andrássy Máté, Radnay Csilláét pedig Ballér Bianka veszi át. A városházi bemutató 2023. február 25-én este hét órakor lesz. Jegyek már kaphatók.

Tizenkét dühös ember, Cserhalmi György, Székesgfehérvár

 

 

Szólj hozzá!


Színházi és utcaszínházi előadások a VéNégy Fesztiválon

Színházi és utcaszínházi előadások a VéNégy...

Dunakanyari fesztiválvibe egy színházjegy áráért – a színházjegy akcióval idén is ingyenesen látogathatók az esti koncertek.
 
Színház naptár

Vendégváró Fesztivál a Bethlen Téri Színházban

Február 25. és 27. között immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg a színházban a határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató Vendégváró Fesztivál nevű kulturális programot.

Meghalt Szurdi Miklós – a Vörösmarty Színház közleménye

A Vörösmarty Színház társulata megrendülten értesült Szurdi Miklós halálhíréről.
Új színdarabok