Februárban Fehérváron lesz dühös a 12 ember – Cserhalmi György rendezésében

2023. January 03.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Az ideiglenes épületbezárás idején sem maradnak a székesfehérváriak színház nélkül. Február 25-én a Tizenkét dühös ember című előadást különleges helyszínen, a székesfehérvári Városháza Dísztermében mutatják be Cserhalmi György rendezésében.

Fotó: Simon Erika 

A különleges helyszínt a szükség hozta, január másodikától takarékossági okokból a Vörösmarty Színház ideiglenesen bezárja kapuit. A rossz azonban olykor jót szül, hiszen ezúttal egy igazi kuriózum valósulhat meg a Városháza falain belül...

Cserhalmi György nagyon örült a felkérésnek, hiszen - ahogy fogalmazott:

„Ahogy én innen elmentem, az nagyon félbehagyott valami volt. Azért éreztem ezt az örömet, mert a sors, vagy a Jóisten megadta azt a lehetőséget, hogy valamit befejezzünk, lezárjunk, vagy újranyissunk… Az, hogy a Városháza átadja nekünk a szakrális terét, nekünk is azt jelenti, hogy egy szakrális térben fogunk dolgozni, és szerintem minden kulturális esemény szakrális esemény is egyúttal, ami nem egy ideológiai befolyásoltságot jelent, hanem egyszerűen így érzem, amióta ezt a szakmát csinálom. Az, hogy kaptunk egy esélyt arra, hogy egy egészen más Tizenkét dühös embert csináljunk, egy nagyon fura kihívás mindnyájunknak, és itt tényleg mindenki segítségére kiélezett igényem van, és lesz.”

A tizenkét dühös ember szereposztása némiképp módosult, Tűzkő Sándor szerepét Andrássy Máté, Radnay Csilláét pedig Ballér Bianka veszi át. A városházi bemutató 2023. február 25-én este hét órakor lesz. Jegyek már kaphatók.

Tizenkét dühös ember, Cserhalmi György, Székesgfehérvár

 

 

Szólj hozzá!


Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest