Bábmatinék és felnőtt előadások szombatonként a Budapest Bábszínház YouTube-csatornáján

3 hete  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu, MTI

Szombatonként délelőtt a gyerekek, este a felnőttek számára tesz közzé egy-egy produkciót Youtube-csatornáján a vírushelyzet miatt zárva tartó Budapest Bábszínház. A sorozatot március 21-én, szombaton kezdik el a bábszínházi világnap alkalmából.

Bábmatinék és felnőtt előadások szombatonként a Budapest Bábszínház Youtube-csatornáján

Két olyan darabbal indítanak, amelyek már nem találhatók meg sem a színház repertorjában, sem az archívumában.

Szombaton 11 órakor Jeli Viktória és Tasnádi István Rozi az égen című előadása látható, amelyet 2010-ben mutatott be a Budapest Bábszínház Tengely Gábor rendezésében.

Jeli Viktória és Tasnádi István Rozi lányának hatodik születésnapjára született a mese, amelyből aztán a Pagony Kiadónál könyv, a bábszínházban előadás lett. Az előadásban Rozit Ellinger Edina alakítja, Cicaként Kovács Marianna, Apa szerepében Ács Norbert, Anyaként Kovács Judit látható.

 

Este 19 órakor az ifjúságot és a felnőtteket várják a képernyő elé, a Christian Morgenstern művei alapján készült Bitódalok című előadásra. Tíz éve mutatták be a német költő nonszensz verseire komponált, felnőtteknek szóló darabot, amely a Budapest Bábszínház újkori történetének emblematikus produkciója lett, és fődíjat nyert a Pécsi Nemzetközi Felnőttbábfesztiválon. A darabot Ács Norbert, Kovács Judit és Teszárek Csaba játssza.

 

A Budapest Bábszínház YouTube-csatornája itt

Bábszínház, Yotutube, Bitódalok, Rozi az égen

 

 

Szólj hozzá!


Foglalj helyet a Trafó előadásán!

Foglalj helyet a Trafó előadásán!

A Trafó Kortárs Művészetek Háza online előadássorozatot indított Take a Seat! címmel. Szombat esténként olyan, az intézményhez köthető...
 
Színház naptár

A Madách musicalslágereit éneklik a színészek a karanténban

"A Madách Színház repertoárja él és visszavárjuk Önöket!" – üzeni a színház a nézőknek, és hogy ez az üzenet könnyebben átmenjen, dalokat is "mellékelnek" hozzá.

A furcsa párok csak neked mondják!

A WMN.hu és a Katona József Színház közös videósorozatának második szériája április 7-től, keddenként lesz látható a WMN Youtube-csatornáján – így a nehéz időkben is lesz friss "színházi élmény".
Új színdarabok