Bábmatinék és felnőtt előadások szombatonként a Budapest Bábszínház YouTube-csatornáján

2020. March 20.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu, MTI

Szombatonként délelőtt a gyerekek, este a felnőttek számára tesz közzé egy-egy produkciót Youtube-csatornáján a vírushelyzet miatt zárva tartó Budapest Bábszínház. A sorozatot március 21-én, szombaton kezdik el a bábszínházi világnap alkalmából.

Bábmatinék és felnőtt előadások szombatonként a Budapest Bábszínház Youtube-csatornáján

Két olyan darabbal indítanak, amelyek már nem találhatók meg sem a színház repertorjában, sem az archívumában.

Szombaton 11 órakor Jeli Viktória és Tasnádi István Rozi az égen című előadása látható, amelyet 2010-ben mutatott be a Budapest Bábszínház Tengely Gábor rendezésében.

Jeli Viktória és Tasnádi István Rozi lányának hatodik születésnapjára született a mese, amelyből aztán a Pagony Kiadónál könyv, a bábszínházban előadás lett. Az előadásban Rozit Ellinger Edina alakítja, Cicaként Kovács Marianna, Apa szerepében Ács Norbert, Anyaként Kovács Judit látható.

 

Este 19 órakor az ifjúságot és a felnőtteket várják a képernyő elé, a Christian Morgenstern művei alapján készült Bitódalok című előadásra. Tíz éve mutatták be a német költő nonszensz verseire komponált, felnőtteknek szóló darabot, amely a Budapest Bábszínház újkori történetének emblematikus produkciója lett, és fődíjat nyert a Pécsi Nemzetközi Felnőttbábfesztiválon. A darabot Ács Norbert, Kovács Judit és Teszárek Csaba játssza.

 

A Budapest Bábszínház YouTube-csatornája itt

Bábszínház, Yotutube, Bitódalok, Rozi az égen

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok