Az Őrületek tornya épül fel a Belvárosi színházban – premier

2023. October 17.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Shakespeare darabja, a „Tévedések vígjátéka" nem csak a múlt mulattató mesterműve, de a jelen kor számára is tanulságos történet. Az Őrületek tornya című vígjáték által bemutatott félreértések és tévedések az információáradat és az azonnali kommunikációs lehetőségek idején is aktuálisak. Budapesti premier: Belvárosi színház, 2023. október 28.

Fotók: Belvárosi színház

Shakespeare klasszikusából modern liftes dráma kerekedett. Az elcserélt ikrek egy hatalmas toronyházba kerülnek, ahol mindenki összekeveri őket... Mindeközben rejtélyes körülmények között egy csecsemő is eltűnik – de ne gondoljuk, hogy ez valami horror. Az  ikrek kalandjai arra emlékeztetik a nézőt, hogy még a legfejlettebb technológiai világban is adódhatnak emberi tévedések és félreértések.

Mérai Katalin mint csalfa, kacér feleség, Szabó Máté és Bordás Mihály pedig tőlük megszokottan, szupersztár módjára, ráadásul duplán keltik életre a karaktereket: Szabó Máté a nőcsábász macsó, valamint a saját neméhez vonzódó úriember, míg Bordás Mihály a kanadai-amerikai akcentusú, precíz testvér és a vagány életművész kettős karakterét alakítja. Végh Judit az elkényeztetett, de szívvel-lélekkel érdeklődő divatdíva, míg Andrádi Zsanett a hangos, pofátlan szomszédasszony szerepében remekel. Bálizs Anett pedig mint a gátlástalan, pénzéhes ingatlanszaki pörgeti az akciót. És hogy teljes legyen a kaotikus kavalkád, két zsaru is beszáll a játékba. Háda János a minden sarkot ismerő házmester, Géza bőrében próbálja helyreállítani ezt a kuszaságot.

A darab tanulsága: az igazi megértés és a közöttünk lévő kapcsolatok mélysége nem a tökéletes kommunikációtól, hanem az empátiától, az egymásra figyeléstől és az egymással való őszinte beszélgetéstől függ. Modern világunkban, ahol sokszor az internet mögé bújunk, emlékezzünk arra, hogy a személyes kapcsolatok és az igazi értékek azok, amelyek valóban számítanak.

De semmi dráma, önfeledt nevetés és jókedv vár a nézőre!

 

Őrületek tornya, Belvárosi színház

 

 

Szólj hozzá!


10 érdekesség a színházvilág leghíresebb ügynökével kapcsolatban

10 érdekesség a színházvilág leghíresebb...

2024. február 24-én mutatja be a budapesti Centrál Színház Arthur Miller klasszikusát, Az ügynök halálát, erről csatolt cikkünkben olvashatnak....
 
Színház naptár

Alföldi Róbert rendezésében mutatja be a Centrál Színház Az ügynök halálát

Stohl András, Balsai Móni, Fehér Tibor és Szécsi Bence (képünkön) főszereplésével készül a budapesti Centrál Színház új előadása, melynek premierje 2024. február 24-én lesz.

Ajtócsapkodós darab a köbön

Így jellemezte Tasnádi Csaba rendező az olvasópróbán azt a vérbeli angol bohózatot, melyet hamarosan a Thália Nagyszínpadán láthat a nagyérdemű.
Új színdarabok