Az előadások közel fele ingyenes lesz a Szarvasi Vízi Színházban

2022. June 17.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu, MTI

Az évad június 17-én indul, és a teátrumban a hagyományoknak megfelelően minden nap lesz program egészen augusztus 21-ig, ráadásul az előadások közel fele ingyenes lesz! Sőt, mivel idén ünnepli Szarvas alapításának 300. évfordulóját, minden előadáson a 300. néző ajándékot fog kapni...

Fotó:  Szarvasi Vízi Színház

Az évad a Koltay-testvérek Trianon című zenés történelmi musicaljével indul a Békéscsabai Jókai Színház előadásában.

A békési megyeszékhely teátruma a Made in Hungáriát jelelt változatban mutatja be a siket és nagyothalló nézők számára, és fellépnek a gyerekeknek szóló Tihany tündérrel is.

A határon túli színházakat a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Nemzeti Színházzal közös előadása, a Tóték és a Zentai Magyar Kamaraszínház mesejátéka, a Tündér Míra képviseli.

Lesznek cirkuszi előadások is: a BIAK Circus Theatrum a Shakespeare-művön alapuló, Szentivánéji álmodók című produkciót adja elő és fellép a Fővárosi Nagycirkusz is Rain című műsorával.

Szente Vajk több rendezését, a Legénybúcsút, a Macskafogót és A Kőszívű - A Baradlay-legenda című darabot is láthatja a közönség. Utóbbi különleges előadás lesz: a színészek eléneklik, elmondják a teljes darabot tánckoreográfia és színpadi mozgások nélkül, de látványos kiállításban és teljesen élő hangzás mellett – tulajdonképpen felolvasószínház lesz sztárokkal.

Gyerekeknek szól majd szerdánként a Frakk, a macskák réme a Pesti Művész Színháztól, az Alice csodaországban a Múzsák Társulattól, a Sün Sára világot lát a Spirit Dance Company előadásában; A csodálatos Radazána a Turay Ida Színháztól vagy a Széttáncolt cipellők az egri Gárdonyi Géza Színház produkciójában.

Lesz musical (Robin Hood; Szeretve mind a vérpadig), operett (Marica grófnő), dráma (Esőember), Nagy Kálóczy Eszter, Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter pedig Szerelmes rögtönzések címmel improvizációs játékot mutat be.

Az évad augusztus 21-én a XI. Díjkiosztó gálával zárul.

A Szarvasi Vízi Színház részletes programfüzete itt tekinthető meg.

Szarvasi Vízi Színház

 

 

Szólj hozzá!


A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta...
 
Színház naptár

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.

Tóbiás, a tejesember a Gólem Színházban

Ha valakinek így nem rémlene, hívják őt más néven is: Tevje, ő a Hegedűs a háztetőnben szeretne gazdag lenni. A méltán híres musicalhez képest Sólem Aléchem Tóbiás, a tejesember című elbeszélése kissé árnyaltabban mutatja be, hogyan birkóznak meg szüleink azzal, hogy felneveljenek minket.
Új színdarabok