Augusztus a színházban: a Budaörsi Latinovits Színház nyári alkotótábort szervez gyerekeknek

2019. May 27.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Idén augusztusban az általános iskolásokat várja a Budaörsi Latinovits Színház színpada.

Fotó: Budaörsi Latinovits Színház

Megújult színházi nevelési programuk keretében nyári alkotótábort szerveznek 6-12 éves gyerekek számára, melynek során közelebbről megismerkedhetnek a színházi alkotófolyamattal, annak résztvevőivel, miközben személyiségnevelő és készségfejlesztő drámajátékokat is kipróbálhatnak.

IDŐPONT
2019. augusztus 5-9., minden nap 9:00-18:00-ig

Helyszín: 2040 Budaörs Károly Király út 3. (Városi Ifjúsági Klub), illetve 2040 Budaörs Szabadság út 26. (Budaörsi Latinovits Színház).

Táborvezetők: Páder Petra színésznő, Horváth Csenge egyetemi színészhallgató, Szendrey Gitta, színházi nevelési szakember, Széplaki Nóra színházi nevelési szakember.

TÉMÁK

augusztus 5. - Ismerkedés a színházzal és alkotóival
augusztus 6. – Mit csinál a dramaturg? Közös meseírás, az elkészült művekből jelenetek készítése és előadása (a meseterápia eszközeinek használatával)
augusztus 7. - Tárgyanimáció, azaz hogyan kelti életre a tárgyakat egy bábszínész
augusztus 8. – Testtudat-fejlesztés a színházi mozgás, a kontaktmozgás alapjaival
augusztus 9. – Improvizációs színház – azaz hogyan lehet a semmiből előadást varázsolni?

A tábor részvételi díja 30.000 forint/fő/hét, vagy 7000/fő/nap, ami magában foglalja a foglalkozásokon való részvételt, a szükséges kellékeket, illetve a tábor ideje alatti napi egyszeri meleg ebédet.

A jelentkezésnek nem feltétele korábbi színházi tapasztalat, illetve ez irányú elkötelezettség, minden érdeklődőt várnak!

Regisztrálni a szinhazineveles@latinovitsszinhaz.eu címen lehet 2019. július 10-ig.

Budaörsi Latinovits Színház, nyári tábor, gyerekek

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok