A nevem Mary Page Marlowe

2020. February 16.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Ezzel a címmel tart bemutatót a Centrál Színház márciusban – éppen nőnapon. A Pulitzer-díjas Tracy Letts darabjában Básti Juli és Borbély Alexandra is játszik.

Fotó: Centrál Színház

Tracy Letts amerikai drámaíró és színész 2008-ban kapta a Pulitzer-díjat az Augusztus Oklahomában-ért, 2013-ban pedig Tony-díjjal méltatták a Nem félünk a farkastól című darabban nyújtott George-alakítását. Ez az egyik legújabb darabja, amelyet a magyarországi közönség most láthat először. Ősbemutatója 2016-ben volt Chicago-ban. Ebben az előadásban 7 színésznő alakította a címszerepet.

A szerző neve onnan lehet ismerős, hogy ő írta az Augusztus Oklahomában című darabot.

A nevem Mary Page Marlowe egy asszony életét villantja fel 11 képben. A címszerepet alakító Básti Juli és Borbély Alexandra mellett az előadásban többek között Sztarenki Dórát, Stohl Andrást és Scherer Pétert láthatja a közönség. A darabot Puskás Tamás rendezi.

Tracy Letts műve is azon darabok közé tartozik, amelyek komoly női szerepeket kínálnak. Minden jelenetben más-más korában látható Mary Page Marlowe, egyszer 19, aztán 63, majd 40, vagy 56 éves nő jelenik meg a színpadon, így mindkét színésznőnek több lehetősége van arra, hogy különböző életkorú nőket alakítson.
   
A Centrál Színház előadásában a már említettek mellett Mészáros Piroska, Buza Tímea, Fehér Tibor, Ódor Kristóf, Rada Bálint, Cserna Antal, Hőnig Emma, Maszlag Bálint, Schmidt Sára, Kramer Lujzi és Pálfi Dávid lép színpadra. A produkció jelmeztervezője Kárpáti Enikő, díszlettervezője Bagossy Levente, a darabot Puskás SamuBásti Juli és Puskás Tamás fia – fordításában játsszák.

Centrál Színház, A nevem Mary Page Marlowe, Tracy Letts, Básti Juli, Borbély Alexandra, Stohl András, Scherer Péter

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok