A filmvászonról a színpadra költözik a Mézga család

2019. April 09.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Zenés színpadi vígjáték készült a Mézga család kalandjaiból Szűcs Gábor rendezésében, a darabot A Mézga család címmel április 15-én mutatják be a MOM Kulturális Központban Budapesten.

A filmvászonról a színpadra költözik a Mézga család

A többes szereposztásban Szacsvay László, Maszlay István és Tűzkő Sándor alakítja majd a kibírhatatlan Máris szomszédot, Magyar Attila és Bodrogi Attila lesz a családfő Mézga Géza, míg a feleséget, Paulát Balázs Andrea és Kokas Piroska formálja meg.

A Mézga családról szóló, egyik legnépszerűbb magyar rajzfilmsorozaton generációk nőttek fel. A sorozat nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is népszerű, több európai országban is nagy sikerrel vetítették. A Mézga család című zenés színpadi vígjátékban az eredeti mű alapján elevenednek meg a karakterek. A darabot Szűcs Gábor rendezte Deák Lőrincz Andrea író és Mészáros László zeneszerző közreműködésével.

A rendező szerint a magyar vígjátéki tradícióknak a legkiválóbb karakterei a Mézga család tagjai: Mézga Géza, Paula, Máris szomszéd, Kriszta és Aladár, valamint a két házi kedvenc, Blöki és Maffia. Mint elmondta, színpadért "kiáltottak" ennek a családnak a karakterei.

A Mézga Gézát alakító Magyar Attila színész hangsúlyozta: a színdarab nem egy epizódot mutat be, inkább a rajzfilmsorozat családmodelljét vették alapul és új történetet találtak ki, amely az 1990-es években játszódik. Kiemelte, hogy a vígjáték a mai kamaszoknak is szórakozást nyújt, ők is magukra ismerhetnek a történetben. A felnőttek és a gyerekek egyaránt megtalálják benne azt, amit szeretnek – tette hozzá a színész.

A darabból kiderül például, hogy Mézga Géza hogyan dolgozza fel a kapuzárási pánikot, Paula valóban félrelép-e, Kriszta összejön-e újra a gót rockzenésszel, de Máris szomszéd sötét titkaira is fény derül. Mindeközben Aladár felfedezi MZ/X-et, de megalakul a családi maffia is...

A Mézga család, MOM

 

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok