21/34: Színházak Éjszakája

2019. augusztus 08.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Szeptember 21-én nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Színházak Éjszakája, idén 34 budapesti teátrum kínál majd különleges és egyedi programokat az érdeklődőknek– írja a Deszkavízió.

21/34: Színházak Éjszakája

Az idei mottó  – „Te mit viszel magaddal?” – elsősorban ezekre a megismételhetetlen élményekre utal, de a szervezők sejtetik vele azt is, hogy ebben az évben számos játékra hívják majd a nézőket, ezzel még közvetlenebbé téve a résztvevők és az alkotók kapcsolatát.

Nemcsak a nézők, hanem a programokat kínáló játszóhelyek száma is folyamatosan növekszik, idén például a Nemzeti Táncszínház is csatlakozott a kezdeményezéshez. „Szeretnénk, ha a Táncszínház egy találkozási pont lenne, ahol az emberek nemcsak a táncművészettel, hanem a tánc hétköznapiságával is megismerkedhetnek. Ezért örömmel csatlakoztunk a Színházak Éjszakájához, és a Szerelőcsarnoktól a Táncszínházig elnevezésű tudománytörténeti és színházművészeti séta keretében megmutatjuk az új épületünket” – mondta Ertl Péter, a teátrum igazgatója, aki néhány mondatban arra is kitért, hogy mit vihetnek majd magukkal a résztvevők az ő programjaikról: „Csupa táncos kulisszatitkot! Ezért választottuk Lakatos János előadássorozatát, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a legnagyobb táncos legendákkal a 40-es 50-es évekből, lerántjuk a leplet Elvis Presley és Michael Jackson egyedi stílusáról, végül pedig fejest ugrunk a nyolcvanas évekbe, azaz a legjobb táncos filmek évtizedébe.”

Az idei Színházak Éjszakájára a jegyértékesítés már megkezdődött, szeptember 1-ig kizárólag online, 20%-os kedvezménnyel válthatók meg a karszalagok, szeptember 2-től pedig a résztvevő intézmények jegypénztáraiban is lesz erre lehetőség teljes áron.

A hír forrása

Színházak Éjszakája

 

 

Szólj hozzá!


Koltai Róbert és Dörner György kapja idén a Madách-díjat

Koltai Róbert és Dörner György kapja idén a...

Madách Imrére emlékeznek születésének évfordulója alkalmából kedden Balassagyarmaton, az ünnepségen átadják a Madách-díjakat, amelyeket...
 
Színház naptár

Rózsaszín ruha

Emlékeznek a Nők című filmre? Az volt az a mozi, amiben kizárólag nők szerepeltek, még az utcai járókelők között sem akadt férfi, kivéve a legutolsó jelenetet, amiben az újszülött fiút mutatták. A Rózsaszín ruha című, jelenetfüzérekből álló darab majdnem ilyen, szinte kizárólag nőkről szól, nőket jelenítenek meg.

Színházi összefogás az ausztráliai bozóttüzek állatmentői részére

Január 24-én a RAM Colosseumban egyetlen előadás erejéig újra látható lesz az Édes Anna musical, ám most különleges és nemes szándék vezérelte a Budapesti Showszínház vezetőségét: az előadás bevételének egy részét Ausztráliába küldik, helyi állatmentő szervezetnek felajánlva.
Új színdarabok
Gitta
Gitta
Budapest 
Gitta
Gitta
Budapest 
39 lépcsőfok
39 lépcsőfok
Budapest 
39 lépcsőfok
39 lépcsőfok
Budapest 
39 lépcsőfok
39 lépcsőfok
Budapest 
39 lépcsőfok
39 lépcsőfok
Budapest