21/34: Színházak Éjszakája

3 hete  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Szeptember 21-én nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Színházak Éjszakája, idén 34 budapesti teátrum kínál majd különleges és egyedi programokat az érdeklődőknek– írja a Deszkavízió.

21/34: Színházak Éjszakája

Az idei mottó  – „Te mit viszel magaddal?” – elsősorban ezekre a megismételhetetlen élményekre utal, de a szervezők sejtetik vele azt is, hogy ebben az évben számos játékra hívják majd a nézőket, ezzel még közvetlenebbé téve a résztvevők és az alkotók kapcsolatát.

Nemcsak a nézők, hanem a programokat kínáló játszóhelyek száma is folyamatosan növekszik, idén például a Nemzeti Táncszínház is csatlakozott a kezdeményezéshez. „Szeretnénk, ha a Táncszínház egy találkozási pont lenne, ahol az emberek nemcsak a táncművészettel, hanem a tánc hétköznapiságával is megismerkedhetnek. Ezért örömmel csatlakoztunk a Színházak Éjszakájához, és a Szerelőcsarnoktól a Táncszínházig elnevezésű tudománytörténeti és színházművészeti séta keretében megmutatjuk az új épületünket” – mondta Ertl Péter, a teátrum igazgatója, aki néhány mondatban arra is kitért, hogy mit vihetnek majd magukkal a résztvevők az ő programjaikról: „Csupa táncos kulisszatitkot! Ezért választottuk Lakatos János előadássorozatát, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a legnagyobb táncos legendákkal a 40-es 50-es évekből, lerántjuk a leplet Elvis Presley és Michael Jackson egyedi stílusáról, végül pedig fejest ugrunk a nyolcvanas évekbe, azaz a legjobb táncos filmek évtizedébe.”

Az idei Színházak Éjszakájára a jegyértékesítés már megkezdődött, szeptember 1-ig kizárólag online, 20%-os kedvezménnyel válthatók meg a karszalagok, szeptember 2-től pedig a résztvevő intézmények jegypénztáraiban is lesz erre lehetőség teljes áron.

A hír forrása

Színházak Éjszakája

 

 

Szólj hozzá!


Az Átrium is felkészült az új színházi évadra

Az Átrium is felkészült az új színházi évadra

Augusztus 21-től ismét nyitva az Átrium! Noha a kulturális kormányzat a 2019-re tervezett tao 77 százalékát elvonta a színháztól, jelentősen...
 
Színház naptár

Színház a református templomban

A Pozsonyi úti református templom altemplomának felújított színpadán mutatja be Pozsgai Zsolt Mátyás és Janus című darabját szeptemberben a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház társulata.

Ösztönös zseni volt... – Soós Imre emlékére

"Ösztönös zseni volt, de hamar a politika játékszere lett, majd a démonai rabja..." – apró kiegészítésekkel az Újságmúzeum posztját tesszük közzé.
Új színdarabok