Kósa Zsolt


Kósa Zsolt

Énekes, musical színész, dalszövegíró, színdarab író, a Musicalitas Társulat elnökhelyettese.

Egerben született, 1972. június 11-én, munkáscsaládban. Első, igen rosszul sikerült házasságából két fia született. Hányatott sorsú gyermekkora nem tette lehetővé, hogy azonnal a művészeti kibontakozás útjára lépjen. A Bornemissza Szakmunkásképzőben, a Gárdonyi Gimnáziumban, majd az Eszterházy Károly Főiskolán tanult Egerben.

Első egri zenekara baráti társaság révén a Megállni Tilos zenekar volt (1995). Hihetetlen ritka hangi adottságai révén (a nagy E hang és a háromvonalas c között váltóhang nélkül énekel) már itt olyan előadók dalait énekelte, mint a Led Zeppelin, vagy a Piramis.

A Megállni Tilos rövid működése közben megismerkedett a Team Rock Band tagjaival, akikkel mai napig fellép. A Team működésének köszönhetően kapta Hegedűs István tollából kipattant, elismerő „Robert Plant és Ian Gillan magyar hangja” jelzőt. 2001 óta Budapesten él, ahol először a Zöld Csillag zenekar tagja volt.

Néhány év és nagyon sok koncert után egyre több színházi felkérést kapott. Precízen csiszolta hangtechnikáját, a legjobb szakemberek segítségével, a Szép Ernő Színház stúdiójában színészmesterséget tanult. Játszott többek között, Budapesten, Székesfehérváron, Szombathelyen.

Közben a koncertezést sem hanyagolta. Részt vett a Szabad Vér nevű kérészéletű szuper group létrejöttében (Závodi Janó, Donászi Tibor, Lukács Peta, Kékesi Bajnok László). 2005-ben a Team Rock Banddel telt házas Taurus emlékkoncertet adott a Petőfi Csarnokban, melyről nagysikerű DVD jelent meg. A koncerten a hazai rock élet legnevesebb képviselői léptek még fel. Ezzel a műsorral aztán bejárta az országot.

Baráti unszolásra Zepp Forever néven Led Zeppelin tribute bandában énekel. Demeter Györggyel és Reisinger Adriennel az MP3 Trió-ban Máté Péter dalait énekli. A Trió különlegessége a kristálytiszta többszólamúság.

2010-ben nagy lépésre szánta el magát. Örök kedvence, a Queen előtt kíván tisztelegni a Queen- tage zenekar és az 50 tagú Jazz and More énekegyüttes koncerteivel.

2006-ban tagja volt a Csillagok Az Életért Drogellenes Alapítványnak. Gidófalvy Attilával közösen hangszerelt Hamis Dallam című dala az alapítvány himnusza lett.

Zenekarai számára több tucat dalszöveget írt, ritkán zenét is. Színdarabjai zenés jellegűek. Egyre inkább a színházi világ felé fordult. Jelenleg leginkább e területen alkot. Kezdetektől egyaránt játszott idősebb és fiatalabb figurákat, főként a zenés műfajban.

Közeli előadások a helyen

Tamási Áron-Szarka Gyula: Ördögölő Józsiás
augusztus 14. (20:00)
Vadak ura

Vadak ura

Egri Líceum · Eger
augusztus 16. (20:00)
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Úgy tűnik, máris bezárják az egy éve átadott Eiffel Műhelyházat

Úgy tűnik, máris bezárják az egy éve átadott...

A 24.hu birtokába jutott Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója az intézmény művészeinek és munkatársainak küldött...
 
Színház naptár

Törőcsik Mari-emlékest az Ördögkatlan fesztiválon

Holnap (kedden) kezdődik a 15. Ördögkatlan fesztivál, amelyen több mint hatszáz programmal, köztük színházi előadásokkal, koncertekkel, irodalmi estekkel, képzőművészeti és családi programokkal várják öt napon át a látogatókat.

Színház az egész Sziget! 10 nem zenei program, amit érdemes megnézni

A Sziget elsősorban a könnyűzenei programjairól híres, méltán, hiszen az idei fesztiválon olyan sztárok lépnek fel, mint Justin Bieber, Dua Lipa, a Kings of Leon vagy az Arctic Monkeys. Azonban a nem zenei programok között is van jócskán olyan, amit érdemes megnézni: noha nem a klasszikus értelemben vett színházi előadások,...
Új színdarabok
Üvegfal
Üvegfal
Budapest 
Üvegfal
Üvegfal
Budapest 
Üvegfal
Üvegfal
Budapest 
Üvegfal
Üvegfal
Budapest