Benkóczy Zoltán


Benkóczy Zoltán

1974-ben végzett a Színház-és Filmművészeti Főiskola operett tanszakán. 1966-tól a Kecskeméti Katona József Színház, 1971-től a Fővárosi (jelenleg Budapesti) Operettszínház tagja, s fellép a Turay Ida Színtársulat produkcióiban is. Kitűnő humorérzékű énekes, komédiás, kidolgozott nagy epizódszerepeket játszik.

Főbb színházi szerepei:
Loriot (Hervé: Nebáncsvirág), Jupiter (Offenbach: Orfeusz az alvilágban), Lázár Wolf (Bock: Hegedűs a háztetőn), Pelikán (Kálmán: Cirkuszhercegnő), Francia király ( Kacsóh: János vitéz), Mihály (Lehár: Cigányszerelem), Becsei tiszttartó (Huszka: Lili bárónő), Mixi gróf (Szirmai - Bakonyi :Mágnás Miska), Dragomir Populescu (Kálmán: Marica grófnő), Miska (Kálmán: Csárdáskirálynő), Blum (Jávori Ferenc Fegya - Miklós Tibor: Menyasszonytánc), Gróf Bursai Ubul (Fényes Szabolcs - Barabás Pál: Egy szoknya-egy nadrág), Biccentő (Huszka: Mária főhadnagy).

Filmjei: A harag napja, Csocsó, avagy éljen május 1-je!, Kémjátszma.

Tévéfilm-szerepei: Csicsóka és a Moszkitók, Három kövér, Illetlenek, A bolondok grófja, Nincs többé férfi, Egy ember és a többiek, Ligeti legendák, Mesél a pesti Broadway, A próbaper, Egy erkölcsös éjszaka, Fekete gyémántok I-II., Ki van a tojásban?, Régi idők focija, Kukorékok.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Jönnek a fiatalok – A Pesti Színház felújította a Kinek az ég alatt már senkije sincsen című előadást

Jönnek a fiatalok – A Pesti Színház felújította a...

A Pesti Színház felújította, és új szereposztással ismét műsorra tűzte a Kinek az ég alatt már senkije sincsen című előadást.
 
Színház naptár

35 év alatt 75 színész, több mint ezer előadás és egymillió néző: MI AZ?

Harmincöt éve annak, hogy a Vígszínházban bemutatták A padlást. A musical a magyar színháztörténet egyik legsikeresebb darabjává vált, a zeneszerző Presser Gábor szerint már hozzátartozik a városhoz és az országhoz.

Végre egy jó hír!

A tervezett tavaszi újranyitásnál hamarabb, már február 11-én ismét megnyitja kapuit a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház.
Új színdarabok