Bencze Mónika


Bencze Mónika

Szeretem Egert, mert tele van zöld övezettel így olyan mintha állandóan egy osztálykiránduláson lennék. Kedvenc helyem így hát nem más, mint a harmadik emeleti kis kuckóm, ahol a füled mellett hallhatod, ahogy csobog a patak, a madarak csicseregnek, a darazsak munkálkodnak. Első bábszínházi élményem is Egerben volt, a” Hókirálynő” című darabban segíthettem a színészeknek a kulisszák mögött, esküszöm jobb volt, mint egy horror film. Láthattam a csodát megszületni, sírtam és nevettem, féltem és vacogtam. Egyszer s mindenkor hagytam magamat sodródni, az árral. Egyik kedvelt bábszínházi darabom a „Felhőbárány” amiben több karaktert kellett megszemélyesítenem. Az egyik pillanatban szorgos hangya voltam, majd egy fontoskodó patkány, másikban már ravasz róka, aztán aggódó bárány anyuka, no meg egy szeleburdi nyuszika. Azért szerettem nagyon, mert szerintem minden embernek van egy felnőtt, egy szülői és egy gyerek énje, és ott erre ráleltem. Sose felejtsd el, a báb lelke, a tükröd másik oldalán van!

Kisújszálláson született. Az egri Harlekin Bábszínházba 20 évesen került, és nagyon megszerette a bábozás fantáziadús, érdekesen értékes világát.
Kedvenc szerepe mindig az aktuálisan futó előadásban van, hiszen így lehet minél hitelesebben játszani.

Az Eszterházy Károly Egyetem, Csecsemő és kisgyermeknevelő szakán 2017-ben végzett. Szakdolgozata a „Csecsemőszínház nevelő hatásai kisgyermekkorban” címmel, elnyerte a kari TDK nyertese címet. Szívügyének tekinti a legkisebbek kultúrára való nevelését.

2016 óta egy gyönyörű kisfiú boldog édesanyja.


"Nincs nagyobb dicséret annál, amikor egy vékony gyermeki hang a nézőtéren elmondja azt, amit én a színpadon gondolok. Szerintem mindig, mindenből lehet tanulni, és soha nem szabad megállni." (Bencze Mónika)

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok
Liliom
Liliom
Budapest 
Liliom
Liliom
Budapest 
A PÁL UTCAI FIÚK
A PÁL UTCAI FIÚK
Százhalombatta 
Mindenki megvan? Dr....
Mindenki megvan? Dr....
Székesfehérvár 
A három sárkány
Megmaradni
Megmaradni
Budapest 
Megmaradni
Megmaradni
Budapest