Eger 2019. Oct. 04. (19:00)

Warrenné mestersége


Warrenné mestersége

A nagy vagyonok körül gyakran titkok lappanganak, de mint tudjuk, nehéz akármit örökre titokban tartani, a rejtélyekre rendszerint fény derül.

 Bernard Shaw:

 

WARRENNÉ MESTERSÉGE

színjáték

 

Fordította: Nádasdy Ádám

 

 

WARRENNÉ (KITTY): SAÁROSSY KINGA Jászai-díjas
VIVIE WARREN (a lánya): NAGY BARBARA
PRAED: BARANYI PÉTER
SIR GEORGE CROFTS: REITER ZOLTÁN
SAMUEL GARDNER TISZTELETES (anglikán lelkész): TUNYOGI PÉTER
FRANK GARDNER (a fia): CSATHÓ NORBERT

 

 

Díszlet: SZÉKELY LÁSZLÓ Kossuth-díjas, a Nemzet Művésze

Jelmez: BODNÁR ENIKŐ 

Zene: BLASKÓ BALÁZS
Ügyelő: HÓDOSI ILDIKÓ

Súgó: SZECSKÓ ANDREA

Rendezőasszisztens: BLASKÓ-SAÁROSSY ZSÓFIA

 

Rendező:
BLASKÓ BALÁZS Jászai-díjas

 

Bemutató: 2019. október 4.

 

ELŐADÁS ISMERTETŐ

 

A nagy vagyonok körül gyakran titkok lappanganak, de mint tudjuk, nehéz akármit örökre titokban tartani, a rejtélyekre rendszerint fény derül.
Furcsamód meggazdagodott családok felnőtté váló sarjai előtt előbb-utóbb nyilvánvalóvá válik, miből telt szüleiknek házra, nyaralóra, luxusterepjárókra, külföldi taníttatásra, hogy miből lett a vagyon, s milyen módokon tartható fenn a gazdagság. Be lehet állni a haszonélvezők közé, lehet folytatni mindazt, amit a törvény ugyan megenged, s nem tilt a jog, csupán a lelkiismeret és az emberi erkölcs berzenkedik. Vagy más utat választani...
Természetesen lehet nemet mondani, csak rendkívül nehéz, és igen kellemetlen következményekkel jár: tisztességes, becsületes, mindennapi munkából kell megélni!
Shaw bízik a fiatalságban, hisz a változtathatóságban, s megfogalmazza abbeli reményét, hogy helyes erkölcsi alapállással és szilárd kitartással hátat lehet fordítani hitvány és galád társadalmi beidegződéseknek. Sajnos égetően aktuális mélyen elgondolkodnunk a dráma gondolatiságán, morális üzenetén.

 

Rendező: Blaskó Balázs

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok