Kecskemét 2022. Oct. 22. (19:00)

Tombol az erény


Tombol az erény
Jean de Letraz francia drámaíró egyik leghíresebb vígjátéka, melynek eredeti címe Moumou, a XX. századi bohózatok nagyszerűségei közül való. Még a legártatlanabbnak tűnő környékre sem lehet igaz Franciaországban, hogy unalmas lenne, hiába hiszi ezt Claudine, a szobalány és Legrande felügyelő, akik semmi másra nem vágynak, csak a párizsi életre, és valami szaftos, erkölcstelen bűn leleplezésére a Chauvinet-birtokon.

Jean Letraz: Tombol az erény

Fordító: Szenes Iván

Bemutató: 2022. október 22.

Jean de Letraz francia drámaíró egyik leghíresebb vígjátéka, melynek eredeti címe Moumou, a XX. századi bohózatok nagyszerűségei közül való. Még a legártatlanabbnak tűnő környékre sem lehet igaz Franciaországban, hogy unalmas lenne, hiába hiszi ezt Claudine, a szobalány és Legrande felügyelő, akik semmi másra nem vágynak, csak a párizsi életre, és valami szaftos, erkölcstelen bűn leleplezésére a Chauvinet-birtokon. Szerencséjükre a Primavera villa lakói hamarosan gyanús események sorával szolgálnak a füllentéstől kezdve a hamis személyazonosságon át a pénzügyi csalásig, nem beszélve a számtalan házasságtörési kísérletről, amely a legnagyobb kavarodást okozza a hétvége folyamán. Mire képes egy gyanakvó feleség, egy váratlan vendég, a gumi és hártyapapír nagyhatalom, Az elefánt és a kolibri, és Jules Latouche Bayeoux-ből? Hogyan lesz a nőktől rettegő, meg nem értett költőből egyetlen éjszaka alatt a legnagyobb Casanova? És vajon hogy élik túl a már kissé ellaposodott házasságok ezt az őrült hétvégét?

„A férfiak, ha már biztosak a dolgukban, kényelmessé válnak. A bizonytalanság teszi számukra a szerelmet érdekessé.”

Szereplők:

Legrande, felügyelő: FAZAKAS GÉZA

Armand: FERENCZ BÁLINT

Susanne: MAGYAR ÉVA

Paulette: HAJDÚ MELINDA

Leonard: JÁRAI MÁTÉ

Jules: ARADI IMRE

Claudine: SZABÓ DOROTTYA

Alkotók:

Rendező: CSEKE PÉTER

Díszlettervező: KOVÁCS YVETTE ALIDA

Jelmeztervező: GYARMATI DÓRA

Dramaturg: TÓTH KATA

Átdolgozó: CSEKE PÉTER

Súgó: ARATÓ ANDREA

Ügyelő: KOVÁCS ÍRISZ

Rendezőasszisztens: MURÁR SZABINA

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok