Tihany 2022. Aug. 05. (20:00)

Tihanyi Szabadtéri Játékok / Hogyan nevezellek - vígjáték


Tihanyi Szabadtéri Játékok / Hogyan nevezellek - vígjáték

Ez a kortárs francia vígjáték nem véletlenül vonz nagyszámú, lelkes közönséget: szórakoztató, jó humorral és kedélyesen szembesít az apró emberi gyarlóságokkal, emellett igazi, filozófiai kérdéseket is pedzeget. A darabból 2012-ben díjnyertes film is készült.

Delaporte – Patellière: Hogyan nevezzelek?
vígjáték két részben
A Veres1 Színház előadása

Szereplők:
Vincent:  SIMON KORNÉL
Elisabeth:  VEREBES LINDA
Pierre:  KÁLID ARTÚR
Claude:  PÁL TAMÁS
Anna:  MOLNÁR GYÖNGYI

Rendező: SCHLANGER ANDRÁS

A negyvenes Vincent életében először apa lesz. Ez alkalomból testvére, Élisabeth és sógora, Pierre vacsorát rendez, ahová gyermekkori barátját, Claude-ot is meghívják.
Miközben Vincent feleségére, Annára várnak, a vendégek kérdések özönével árasztják el a leendő apát. Ám minden a feje tetejére áll, amikor megkérdezik, hogyan fogják hívni a kis jövevényt.
Vincenték ugyanis az Adolphe nevet szánják a kisfiúnak. A névadás körül parázs vita bontakozik ki, amelyben régi sérelmek és titkok is felszínre kerülnek.

A darab jogainak képviselője a „L’Agence DRAMA” – 24 rue Feydeau 75 002 PARIS www.dramaparis.com – Magyarországi partner: Hofra Színházi és Irodalmi Ügynökség (www.hofra.hu)

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok