Budapest 2021. Dec. 13. (19:00)

Te meg a világ • Inversedance - Fodor Zoltán Társulat


Te meg a világ • Inversedance - Fodor Zoltán Társulat
A Te meg a világ című darabban az azonos című kötet válogatott verseinek inspirációjából alkottunk meg egy olyan képi világot, amely tükrözi a költő ezen életperiódusában írott műveinek gondolatiságát, valamint a viszonyrendszerekre vonatkozó hármas tematizálását, melyben az ÉN mellett helyet kap az énhez képest definiált TE, és e kettőt körülölelő környezet.

Ez a hármas rendszer egyrészről lehetőséget ad az egészen intim ábrázolásmódra, melyben az ÉN mint egy önmegszólítás, külső szemlélőként figyeli a TE felismert, vagy tudat alatt csapongó vágyait, elakadásait, míg a nagyvilág felől közelítve, különböző módokon ábrázolja a tömeg és egyén kapcsolatát.

Szabó Lőrinc kérdésfelvetései bár magukban hordozzák állandó aktualitásukat, most, mikor talán változni kényszerül a világ, még nagyobb hangsúlyt kap az önelemzés, az egyén szerepe, felelősség vállalása és ily módon a társadalomban, kapcsolati hálójában elfoglalt helye. A múlt és a jelen problémáira való reflexió túlmutat a darabban a szavak konkrétságán, utat adva a szabad asszociációknak is.

Te meg a világ - Inversedance 14+
Fodor Zoltán Társulat
kortárs balett 45 perc 1 felvonásban

Előadják az Inversedance - Fodor Zoltán Társulat művészei:
Bódi Bianka, Dowidat Sára, Clark David Bonus Ortega, Paláncz Daniéla, Petrőcz Cintia, Chiara Alessandro, Yun Ju Huang

Zene: Gergely Attila
Díszlettervező: Rákay Tamás
Jelmeztervező: Veréb Diána
Dramaturg: Juhász Károly
Koreográfus: Fodor Zoltán, Harangozó-díjas

Az előadásban stroboszkóp szerepel.

Támogatók: Balatonföldvár Város Önkormányzata, Emberi Erőforrások Minisztériuma,
Nemzeti Kulturális Alap, Előadó és Alkotóművészetért Alapítvány

Fotó: Csendes Krisztina

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok