Budapest 2019. May. 31. (19:30)

Tabuk nélkül (18) - Benk Dénes, Csenki Attila, Felméri Péter, vendég: Tóth Edu


Tabuk nélkül (18) - Benk Dénes, Csenki Attila, Felméri Péter, vendég: Tóth Edu

Tabu est

Az előadás időtartama kb. 80 perc, 1 szünettel.

Ha az a típusú néző vagy, aki az előadás alatt feláll és kimegy, mert érzékeny arra, ha a fellépők kényes témákat boncolgatnak, akkor arra szeretnénk kérni, hogy ezt az előadást ne látogasd meg.

A tabu (proto-polinéziai tapu tiltott, rituálisan szabályzott) szentként vagy tiltottként megnevezett bármely emberi tevékenységre vagy szokásra kiterjedő erős társadalmi tiltás vagy tilalom; a tabu megszegését a társadalom általában kifogásolhatónak és elítélendőnek tartja. A szó a polinéz kultúrából, a tonga nyelvből származik, James Cook 1771-es útja után terjedt el, elsőként Angliában. Az említett kultúrákban a tabunak vallásos értelme van, más kultúrákban jelentése ettől eltérő is lehet.

Amikor egy szokás vagy tevékenység tabunak számít, akkor azt tilos folytatni, megtenni. Ilyen tilalmak megszegését a törvény is büntetni rendelheti, de a tabu áthágása lélektani teherként is súlyosnak számít.

(Forrás: Wikipédia)

Kizárólag 18 éven felülieknek ajánlott!

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok