Budapest 2019. Feb. 20. (19:00)

Stílgyak


Stílgyak

A történet egyszerű… sőt, szinte semmilyen… Mégis zseniálissá tehető, ha egy olyan szerző látja meg benne a lehetőségeket, aki mestere a nyelvi variációknak! Akkor ugyanis egy olyan fergeteges alkotás születhet belőle, ami szenzációs, kimeríthetetlen, és megunhatatlan előadást eredményez.

Az 1947-ben keletkezett mű egy körülbelül tíz soros alapszöveg 99 variációból álló taglalása. A grammatikai fordulatok, a beszédmodorok, a tájnyelvek, a formák és jelzőkészletek bravúros játéka nyelvi és előadói akrobatikát igényel a színészektől, s olyan látványos és humoros produkciót szül, melyben a néző csak kapkodja a fejét… meg a fülét… és végül a tenyerét!

Egy fiatalember felszáll egy zsúfolásig megtelt autóbuszra, pofátlanul leül egy megüresedett helyre, majd leszáll a buszról a Szent Lázár téren, ahol egy barátjával találkozik, aki azt mondja neki, hogy még egy gombot fel kell varrnia a kabátjára…


Szerző: Raymond Queneau

Írják, játsszák és rendezték: Gulyás Hermann Sándor és Jászberényi Gábor
A szerző engedélyét a Curtis Brown Group Ltd. és a Hofra Kft. közvetítette.

Jegyár elővételben 1500 Ft,
az előadás napján 2000 Ft

A Másik Produkció előadása

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok