Budapest 2022. May. 25. (17:30)

Simorág TánCirkusz: Mesemag


Simorág TánCirkusz: Mesemag

A történet különböző korokat, idősíkokat kapcsol össze, de míg látszólag lineáris, valójában az emlékek szétszórt törmelékeibe kapva tereket és időbeli távlatokat kapcsol egymásba.

Simorág TánCirkusz: Mesemag                              
mese-valóság, térinstalláció, újcirkusz

Nyújtsad ki a kezedet, csukd össze a tenyered, elkaptál egy meseszálat, pödörd meg az ujjaid kozt. Ott marad az ujjad hegyén. Ha a mesėt végignézed, gondold meg majd hova teszed?

A Simorág Táncirkusz 2010 óta hoz létre számos szakmai díjjal elismert mese-előadást a színház, tánc, cirkusz, zene, irodalom formanyelvének összekapcsolásával. Világunkban a díszletek és a szereplők is folyton átváltoznak, ahogyan a mesék áramló képzeletvilágában bárki, bármivé változhat. Munkáink egyedi feldolgozások, különböző népek meséiből, vagy saját mesékből összegyúrt új történeteket hozunk létre. A történetek szimbólumokon keresztül válnak érthetővé, a humor és a líraiság egyszerre van jelen. Meséinkhez élőzenét használunk, mely erősíti, kiegészíti, inspirálja munkánkat. A történetek, melyeket átadunk a kicsiket és nagyokat is magával ragadja, mert a mese mindenkinek szól!

"... mert a földben színes gyöngyöket szórtak el, azokat gyűjtötte tenyerébe, egy részét visszatette mélyre, hogy ha te is keresgélsz majd, földet ásol, megtaláld. "

A Mesemag  át van szőve cirkuszi, színházi, bábszínházi történésekkel.   Ahogyan a föld kérge a mese világából táplálkozva megnyílik, úgy jelennek meg a mesevers rétegei is. A díszlet önmagában egy képzőművészeti installáció, ami folyamatosan átalakul az előadás közben, bábjátéknak, zsonglőrködésnek, akrobatikának teremt teret.Mindehhez a hegedű és a zongorajáték ad összhangot, a zeneszerző duó által.

Ez a  mese valójában önéletrajzi történet, a gyermekkortól a felnőtté válás kalandjáig, amely a piciknek a mese szépségét idézi, a fiatalok és felnőttek számára  egy kortárs fejlődéstörténetet jár körbe, azzal a kérdésfelvetéssel, hogy létezik e még napjainkban fejlődéstörténet és valóban az egyén fejlődéséről van szó, vagy közösségi létről beszéljünk e inkább és egyáltalán van e ilyen?

díszlet-installáció, jelmez: Weselowsky Anna
díszlet szerkezet: Németh György
zeneszerzés, zenei játék: Kézdi Luca és Szesztay Dávid
fénytervezés: Szabon Bala
díszlet-koncepció,író, rendező, játszó: Simor Ágnes

fotós: Kun László

További információ a társulatról: www.simorag.hu

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok