Budapest 2020. Jan. 20. (19:00)

Royal Balett: Coppélia • Filmvetítés


Royal Balett: Coppélia • Filmvetítés

A játékkészítő Dr. Coppélius látszólag egy csinos fiatal nőt lát vendégül otthonában. Az erkélyen ülve csendesen olvasgató Coppélia azonnal felkelti Franz és falubeli barátai érdeklődését, ám sehogyan sem tudják felhívni magukra a szépség figyelmét. Franz menyasszonya, Swanilda természetesen nem nézi jó szemmel szerelme lelkesedését..

COPPÉLIA

A Royal Ballet repertoárjába idén visszatér Coppélia megkapó története szerelemről és árulásról, a Royal Ballet alapítója és a brit balettművészet nagyasszonya, Ninette de Valois magával ragadó koreográfiájával.

Az előadás hossza: 2 óra 30 perc, két szünettel

Zene: Léo Delibes
Koreográfus: Ninette de Valois, Lev Ivanov és Enrico Cecchetti nyomán
Díszlet, jelmez: Osbert Lancaster
Karmester: Barry Wordsworth

Főszereplők:
Swanilda – Marianela Nuñez
Franz – Vadim Muntagirov
Dr. Coppélius – Gary Avis

Cselekmény
A játékkészítő Dr. Coppélius látszólag egy csinos fiatal nőt lát vendégül otthonában. Az erkélyen ülve csendesen olvasgató Coppélia azonnal felkelti Franz és falubeli barátai érdeklődését, ám sehogyan sem tudják felhívni magukra a szépség figyelmét. Franz menyasszonya, Swanilda természetesen nem nézi jó szemmel szerelme lelkesedését, ám az ő oldalát is furdalja a kíváncsiság. Amikor Dr. Coppélius betér a helyi fogadóba, a falubeli fiatalok beosonnak a házába, hogy bemutatkozzanak végre a csendes fiatal nőnek. A házba belépve lenyűgözi őket a rengeteg élethű mechanikus bábu, amiknek egyike maga Coppélia is. A hazatérő Dr. Coppélius mindenkit elzavar otthonából, kivéve Swanildát, aki Coppélia helyére rejtőzik. Amikor Franz megpróbál bemászni az ablakon, Coppélius elkábítja őt és varázslat segítségével próbálja ellopni a férfi életerejét, hogy átadja Coppéliának. Swanilda ügyesen elhiteti a játékkészítővel, hogy a varázslat sikerrel járt. Az elkerülhetetlenül boldog lezárásban Dr. Coppélius megbékél, Swanilda pedig boldogan öleli magához Franzot, miközben a faluban az új harang felavatását ünneplik.

Háttér
Ninette de Valois bájos és derűs produkciója a Royal Ballett egyik nagy klasszikusát hozza vissza a társulat repertoárjába. A történet középpontjában a szerelem, a csínytevés és a mechanikus babák állnak, a rendkívül összetett koreográfia pedig hűen tükrözi a társulat kimagasló technikai tudását és egyúttal komikus vénáját. Delibes ragyogó muzsikája és Osbert Lancaster színpadképe kelti életre a sokszínű szövegkönyvet, az egész család számára tökéletes karácsonyi szórakozást ígérve.

Forrás: pannonia-entertainment.hu

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest