Budapest 2019. May. 04. (19:30)

Már nem ott élek - egy indián naplója


Már nem ott élek - egy indián naplója
A “Már nem ott élek - egy indián naplója” Sherman Alexie világhírű életrajzi regényének, a Ju­nior – Egy indián naplója című könyvének az adaptációja.

Az alapmű szerzője spokane indiánként jött világra egy északnyugat-amerikai rezervátumban, és ő volt az első, aki elhagyta szülőföldjét, hogy kitörhessen a rossz anyagi körülményekből, és továbbtanulhasson. A Már nem ott élek valós eseményeken alapuló történet, melynek főhőse Arnold Spirit Junior, a fiatal karikaturista aki tizenhat éves korában átiratkozik a rezervátum szomszédságában található kisváros iskolájába. Nem elég, hogy tragédia tragédiát követ az életében, saját népe árulónak bélyegzi, mert nem hajlandó beérni az indiánok többségének kijutó sorssal. Arnold már fiatalon pontos képet kap előítéletekről, rasszizmusról, kirekesztésről, frusztrációkról, hátrányos helyzetről, indulatokról, nyomorúságról és az emberi természet hasonló árnyoldalairól.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok