Alsóörs 2022. Aug. 19. (20:30)

MACSKADÉMON - Szentendrei Teátrum


MACSKADÉMON - Szentendrei Teátrum

Bella Máté és Karafiáth Orsolya díjnyertes komédiája, remek zenékkel szórakoztatóan mesél az elmagányosodásról, a szerelemről és az emberi kapcsolatok fontosságáról.

Bella Máté – Karafiáth Orsolya: Macskadémon
mjuzikel komédia egy furcsa házban
A Pinceszínház és a Szentendrei Teátrum közös produkciója

A Macskadémon bármelyik házba beköltözhet, ahol él egy magányos, vagy legalábbis boldogtalan nő. A Macskadémon története nem új keletű, az ókori Tibetig nyúlik vissza, ahol azt tartották, hogyha Macskadémon telepedik egy házba, szerelmes lesz a ház úrnőjébe, és mindent megtesz azért, hogy a szívét birtokolja. Ha kell, bárki és bármi alakját felveheti, pusztít és rombol maga körül. És ha úgy látja, hogy a terve kudarcba fulladna, elpusztítja magát a szerelmét is, és odébbáll, új áldozatot keresni. A Macskadémon érzékeny a bennünk lakó rosszra, kifürkészi a félelmeinket, tobzódik az emberi hibákban.

Történetünk egy négylakásos társasházban játszódik. Itt él Bori néni, a ház úrnője, a zsugori és jobb napokat látott úri asszony, Máté bácsi, a reménytelen alkoholista, és András, a szépreményű enyhén depresszív író. A negyedik lakás évek óta üresen áll, a rémületes pletykák miatt (aki itt lakott, vagy meghalt, vagy szörnyű betegségekben sorvadozott) senki nem akar beköltözni. Orsi, a mondjuk ki, kerekded és határozatlan szingli mit sem tud a szóbeszédről, jóhiszeműen beköltözik, kiscicájával, Rigóval együtt.

Narrátor: Karafiáth Orsolya

Szereposztás:
Macskadémon..................... Szemenyei János
Orsi...................................... Mester Viktória
András................................. Mátyássy Bence
Bori néni.............................. Nádasy Erika
Máté bácsi........................... Mertz Tibor  

Díszlet: Zöldy Z. Gergely
Jelmez: Béres Mónika
Asszisztens: Lévai Ágnes
Zenei vezető: Mihalics János
Rendező: Gergye Krisztián

időtartam: 110 perc egy szünettel

Esőnap: 2022. augusztus 20. 20:30

Online már OTP és MKB SZÉP kártyával is megválthatja jegyét előadásainkra!


AMFI Alsóörs: 
A helyszín páratlan és egyedülálló: a Csere-hegy vörös sziklafalába vájt, sűrű erdő által szegélyezett, kivételes atmoszférájú terület. Bármilyen hihetetlen, de az alsóörsi Amfiteátrum az 1970-es évekig vöröskő-bányaként funkcionáló kőfejtő volt, tehát nem az ókorból származik.
2018 végén kezdődött a felújítás és a csodálatosan újjáépített szórakoztató komplexumot 2021 nyarán vehette újra birtokba a nézőközönség egy nagy sikerű megnyitó keretében. A rekultiváció után harminchat soros, félköríves vöröskőből készült nézőteret alakítottak ki a hegyoldalban, mely több éven keresztül felejthetetlen nyári színházi előadások színtere volt, s a jövőben megújult formájában is a minőségi előadó-művészeti produkciók színteréül szolgál. A hely kiváló akusztikájú, egyedi hangzással bír.

Megközelíthetőség:
Autóval: Alsóörs központjából az Endrődi Sándor utcán észak felé haladva a Szabadság téren keresztül aszfaltos úton közelíthető meg az AMFI.

Tömegközlekedéssel:
Az alsóörsi autóbusz-állomásról a 7342-es busszal Alsóörs fordulóig (3 megálló), onnan tovább gyalog a Kossuth Lajos utcán a Szabadság térig, ahonnan az aszfaltos úton észak felé haladva kellemes 10 perc sétával megközelíthető az AMFI.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest